Драшковић о помиловању Марковића

Помиловање Радомира Марковића било би политички и морални крах председника Србије Томислава Николића, рекао лидер СПО Вук Драшковић.

Лидер Српског покрета обнове Вук Драшковић изјавио је да би помиловање Радомира Марковића било, како тврди, политички и морални крах председника Србије Томислава Николића и да се нада да то неће учинити.

"Не могу да верујем да преко тежине тих злочина председник државе може да пређе и да помилује серијског убицу. Надам се да то неће учинити", рекао је Драшковић за  Радио-телевизију Војводине.

Он је истакао да ни он, ни влада, не притискају председника, али да би требало да га притиска "тежина злочина за које је оптужен Марковић".

Драшковић је оценио и да је одлазак саветника председника Србије (Оливера Антића) "код човека који издржава казну од 40 година затвора", по њему "криминални чин и јасна порука да постоји јасан план и намера да се злочин опрости и да он изађе на слободу".

"Нарочито сам се уверио у то када је Антић почео да даје изјаве које нису последица правног незнања, већ зле намере да се Марковић изведе на слободу" рекао је Драшковић.

Лидер СПО-а је упозорио и да је на снази Закон о помиловању из времена Јосипа Броза Тита који му је давао овлашхења да буде изнад Устава, суда, правде, односно изнад свега и који му је омогућавао да самовољно помилује кога хоће.

Логична и нормална сарадња СНС-а и СПО-а

Вук Драшковић изјавио је да је потпуно логична и нормална сарадња СПО и Српске напредне странке (СНС), с обзиром да се њихове политике подударају на важним "магистралним тачкама".

Драшковић је рекао да је Вучићева и политика СНС заснована на идејама нове косовске политике, Бриселског споразума, европских интеграција, борбе против корупције, успешно спроведених избора на Косову и Метохији, а што су све ствари о којима је, како каже лидер СПО, и сам причао од 9. марта 1991. године.

"СНС је национална, демократска и проевропска странка, исто као СПО. Разлика је у снази велика, али у циљевима није, и потпуно је логична и нормална сарадња две националне, десне и европске странке", сматра Драшковић.

Он је додао да није логично да коалициони савезници СПО од 1990. до 2000. године, сада неће да подрже циљеве за које су се заједно борили и то "у име принципа да су опозиција и принципа да Вучић и СНС немају право да буду разумни и воде нормалну, европску политику".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије