Вучић на Косову

Иако ми је Приштина наложила да прво идем у манастир, ја сам прво дошао у Грачаницу међу Србе, рекао Александар Вучић окупљним грађанима у центру Грачанице, где се одржава завршни скуп Грађанске иницијативе "Српска". Министри Вулин и Селаковић позвали Србе да у што већем броју изађу на изборе 3. новембра.

12.58 - Вицепремијер Александар Вучић позвао је Србе са Косова и Метохије да буду одговорни према својој деци и својој будућности и да поштују државу Србију и изађу на изборе.

12.33 - Морамо изаћи 3. новембра на изборе да бисмо отели максимум, да бисмо узели више него што они мисле да заслужујемо и да можемо да добијемо, рекао министар Вулин на скупу у Грачаници.  

12.26 - Најпре сам дошао међу Србе, а тек после ћу посетити манастир Грачаницу, иако ми је Приштина "наложила" обрнут сценарио, јер моју посету сматра верском, рекао Вучић окупљеним грађанима.

12.19 - Реците свима да ко није за "Српску", није ни за Србију, поручио је са скупа министар Селаковић и позвао Србе да у што већем броју изађу на изборе.

11.50 - Александар Вучић и Александар Вулин стигли у Грачаницу. 

11.38 - Грађани се окупљају у Грачаници, како би дочекали вицепремијера Александра Вучића. 

Потпредседник Владе Александар Вучић, министар без портфеља задужен за Косово и Метохију Александар Вулин и министар правде Никола Селаковић посетили су Грачаницу, уочи локалних избора који се у недељу одржавају на Косову.

Александар Вучић је рекао да је најпре дошао у Грачаницу међу Србе, а тек после ће посетити манастир Грачаницу, иако му је Приштина "наложила" обрнут сценарио, јер његову посету сматра верском.

"У Манастир ћу отићи после, а они нека раде шта хоће", поручио је Вучић и додао да је то урадио "из пркоса".

Министар Вулин је позвао Србе да изађу на локалне изборе, заказане за 3. новембар, и да не дозволе више никад да Ибар дели Србе на северне и јужне, као ни да градоначелник у Косовској Митровици буде неко ко није Србин.

"Морамо изаћи 3. новембра на изборе да бисмо отели максимум, да бисмо узели више него што они мисле да заслужујемо и да можемо да добијемо", поручио је Вулин на завршном скупу "Српске" у Грачаници.

Само Срби, поручио је, могу да спрече формирање Заједнице српских општина.

Први се окупљенима обратио министар правде Никола Селаковић, који је, такође, позвао Србе да у што већем броју изађу на изборе и гласају за Грађанску иницијативу "Српска". "Реците свима да ко није за 'Српску', није ни за Србију", рекао је Селаковић.

Министар је поручио да је 3. новембар јединствена прилика да се "заустави одлазак и омогући повратак Срба на Косово и Метхоију".

"Трећи новембар је јединствена прилика да омогућимо све оно што смо тешком муком, са доста енергије и напора, радили у неколико претходних месеци - да спречимо да видимо и последње Србе да одлазе са Косова и Метохије", поручио је Селаковић.

Велики број грађана дочекао је делегацију из Београда аплаузима и узвицима "Вучићу, Вулине - Србине". Они су се придружили кандидатима Грађанске иницијативе "Српска" на бини у центру Грачанице, где се одржава завршни скуп те иницијативе, коју подржава Влада Србије. По њиховом доласку интонирана је химна Србије "Боже Правде".

Грађани носе транспаренте Грађанске иницијативе "Српска", заставе Републике Србије, као и предузећа "Трепча".

Централна улица у Грацаници је затворена за саобраћај због великог броја људи који се крећу ка центру.

Уочљиво је присуство великог броја припадника косовске полиције, која је поставила по најмање два полицајца на сваких 20-так метара, а присутни су и припадници Еулекс полиције и Кфора.

Вучић је на Косово требало да отпутује прошле недеље, али то није учинио, јер косовске власти нису дозволиле улазак министру задуженом за Косово и Метохију Александру Вулину.

Основни суд у Митровици осумњичио је Вулина за илегални улазак на Косово и расписао потрагу за њим.

Вучић је тада рекао да не жели на Косово без Вулина. Међутим, приштинске власти јуче су повукле потерницу за Вулином, јер су утврдиле да је он 16. октобра на Косово, ипак, ушао легално.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво