Николић: Приштина мора спровести договорено

Све што је договорено Бриселским споразумом, Приштина мора да спроведе, оценио председник Србије Томислав Николић на састанку са шефом УНМИК-а Фаридом Зарифом.

Председник Србије Томислав Николић оценио је на састанку са шефом УНМИК-а Фаридом Зарифом, да Приштина мора да спроведе све што је договорено Бриселским споразумом, саопштено је из председничког кабинета.

Николић је навео да Србија жели да новембарски локални избори на Косову и Метохији прођу у демократском духу, али да је неприхватљива тврдња Албанаца да Срба са правом гласа ван Косова и Метохије има свега 11.900.

Према његовим речима, Србија је убеђена да у такву конструкцију "неће поверовати нико у свету".

"Такође, не можемо бити убеђени у регуларност избора уколико се Србима не омогући да имају своје представнике у свим изборним органима", рекао је Николић и додао да су сада пресудни тренуци за Србе на Косову.

Председник је такође истакао да је Србија одлучна да се успостави трајна нормализација односа у региону и омогући бољи живот и напредак за све грађане Косова и Метохије, али да би се то постигло, привремене институције у Приштини мораће много искреније да приступе преговарачком процесу, као и да спроведу "дословце све оно на шта су се до сада обавезале".

Шеф УНМИК-а навео је да је битно да и Београд и Приштина буду апсолутно привржени нормализацији односа.

Зариф је додао да сматра како је важно да се поштују основни принципи демократије и одрже поштени избори, како би се на тај начин створили услови да се разговори између Београда и Приштине могу наставити.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 16. јун 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије