Читај ми!

Додик подржава излазак Срба на изборе на КиМ

Република Српска подржава политику Србије да је излазак Срба на локалне изборе на КиМ неопходан, изјавио председник Републике Српске Милорад Додик.

Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да Република Српска подржава политику Србије да је неопходан излазак Срба на локалне изборе на Косову и Метохији, заказане за 3. новембар.

Додик је, одговарајући на питања новинара на београдском Сајму књига, подсетио да је став РС и, како је рекао, његов лични став, да подрже званичну политику Београда о Косову.

"То је државно питање Србије број један и у вези с тим РС је раније, путем непризнавања Косова у оквиру Босне и Херцеговине исказала свој став. Он кореспондира са оним што је званична политика Србије и ми ћемо остати при томе", поручио је Додик.

Говорећи о почетку рада компаније „Ер Србије", Додик је истакао да ће то бити дефинитиван корак у развоју ваздушног сабораћаја Републике Српске.

Најавио је да ће први корак на том путу бити отварање сталне линије Београд-Бањалука.

"Бањалука и Република Српска имају потребу за озбиљним авио сабраћајем, али нам не успева много на том плану, имајући у виду дугогодишњу затвореност, а ово што ће се десити почетком рада Ер Србије ће бити први значајан и дефинтиван корак на том пољу", рекао је Додик.

 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 16. јун 2024.
20° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије