ДСС критикује Кацина због изјаве о Војводини

Портпарол Војвођанског одбора ДСС-а Меленко Јованов критиковао је изјаву Јелка Кацина да је тренутак за отварање питања уставног и законског уређења аутономије Војводине.

Покрајински одбор Демократске странке Србије критиковао је изјаву известиоца ЕП за Србију Јелка Кацина да је тренутак за отварање питања уставног и законског уређења аутономије Војводине сматрајући да она значи да Србија свој пут у ЕУ треба да плати не само Косовом него и Војводином.

У писаној изјави за медије портпарол Војвођанског одбора ДСС-а Меленко Јованов тврди да је Кацин природу својих намера према Србији показао како током рата у Словенији, тако и касније као известилац ЕП за Србију задирањем у унутрашње ствари Србије и потребом да јој дели лекције и да је понижава, па је, како је рекао, данашња изјава само још једна у низу.

Када је реч о Уставу Србије, Јованов оцењује да је он и донет да би се Србија, како наводи, "одбранила од таквих као што је Кацин", и поручио да ће о његовог измени одлучити народ Србије.

Јованов сматра да покретање питања уставног и законског уређења аутономије Војводине показује да, како наводи, "то што се власт у Србији одрекла Косова очигледно није довољно", и да ће се "тек отварати питања - Војводине, Рашке, Републике Српске".

Известилац Европског парламента за Србију Јелко Кацин оценио је раније данас да је, имајући у виду предстојеће преговоре о чланству Србије у ЕУ ово "прави тренутак за отварање питања уставног и законског уређења аутономије Војводине", које је по њему "нејасно".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво