Петровић: Србија није добро уређена

Шеф посланичког клуба "Заједно за Србију" Душан Петровић изјавио да Србија није добро уређена земља у којој се од 1990. до данас не мења само централизам. На скупу у Лесковцу Петровић најавио скоро оснивање истоимене политичке странку, чија ће окосница бити суштинска регионализација Србије.

Народни посланик и шеф посланичког клуба "Заједно за Србију" Душан Петровић изјавио је вечерас у Лесковцу да владе Србије од 1990. године до данас не мењају само централизам и оценио да Србија није добро уређена земља.

"Ми отварамо суштински важно питање, јер није нормално да 50 одсто грађана на две трећине територије од Прешева до Бубањ Потока, живе лошије него људи који живе у Београду или Војводини", објаснио је Петровић.

"Наша идеја је да сваки регион мора имати своје институције, јер је то начин да живимо у земљи у којој држава није кочница развоја", истакао је Петровић, указујући да развој није могућ док се не успостави средњи ниво власти.

"Средњи нивои власти на нивоу региона морају се бавити економским развојем" , прецизирао је Петровић, који очекује да ће "Заједно за Србију" бити утицајан фактор у следећем сазиву републичког парламента. Он је на конвенцији Иницијативног одбора странке "Заједно за Србију" рекао да му је "недокучив" председник ВладеВојводине Бојан Пајтић.

"Уместо да подржи ову идеју, уз чију реализацију може бити више новца и за буџет Војводине, он подржава Ђиласа и његов централизам и идеју да ће Ђилас дати неким градовима по нешто пара", напоменуо је Петровић.

Шта ако се Ђилас наљути, што он често чини, запитао је Петровић, па некоме неће да паре да зато што му нијесимпатичан или слично. Расподела средстава није "ствар да неко жели да вам да, већ сви региони имају право да одучују о себи", нагласио је Петровић и подсетио да то пише у Уставу.

У јавности влада заблуда да се "Заједно за Србију" бави отимањем чланова Демократске странке, рекао је Петровић. "Ми дајемо шансу потпуно новој генерацији политичара. Главну реч водиће људи који се нису предуго бавили политиком", објаснио је Петровић и најавио да ће се "Заједно за Србију" бавити и децентрализацијом странке.

"Сматрамо да ћемо својим примером показати како и на који начин треба приступити и промени уређења система", истакаоје Петровић. Према његовим речима, "Заједно за Србију" је при крају формирања страначке инфраструктуре у свом градовима и општинама. Када тај процес буде окончан, очекује се и одржавање оснивачке скупштине странке, закључио је Петровић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије