Читај ми!

Вулин: Са СНС-ом и на следећим изборима

Покрет социјалиста поново изабрао Александра Вулина за председника странке. Вулин поручио да ово неће бити генерација која ће признати Косово, да ће и на наредне изборе изаћи у коалицији са СНС-ом и да су доказали да "Србија није Делта".

Александар Вулин на Конгресу Покрета социјалиста поново је изабран за председника те странке и поручио да ово неће бити генерација која ће признати Косово, да ће и на наредне изборе изаћи у коалицији са Српском напредном странком и да су доказали да "Србија није Делта".

Вулин, који је и директор владине Канцеларије за Косово и Метохију, у обраћању на конгресу, коме је као гост присуствовао први потпредседник Владе Александар Вучић, навео је да се пред сваку генерацију бар једном постави питање хоће ли дати Косово и поручио да нико још није рекао да хоће, а да "ни ми нећемо бити генерација која ће то учинити".

Председник ПС-а је рекао и да Србија никоме неће плаћати никакву ратну одштету, истакавши да је само бранила своју земљу.

"Србија неће платити никакву ратну одштету никаквом Косову, делу своје земље - били смо и бранили смо своје и још увек смо на своме и још увек бранимо своје", рекао је Вулин поводом изјаве косовског премијера Хашима Тачија на седници Савета безбедности УН да нормализација односа са Београдом подразумева извињење Србије и "компензацију за ратну штету".

Вулин је у наставку излагања, говорећи о претходном раду странке рекао да је ПС обећао још 2008. године да ће доказати да "Србија није Делта" што је и учинила и тим поводом се захвалио првом потпредседнику Владе и председнику СНС-а Александу Вучићу.

Вулин је рекао да се неће испитати 24 спорне приватизације које помиње ЕУ него и да ће се "истражити 2024 приватизација и пљачки".

Лидер Покрета социјалиста је такође поручио да слоган ПС остаје да радник није роб и да сељак није слуга и да ће наставити да се као борбена левица и даље залажу и боре за то, али и додао да је Србија ипак у последње време постала много праведније друштво.

Према његовим речима, важно је да Србија има своју левицу која ће јој омогућити да покаже своје право лице, које није оно из претходних 12 година.

Вулин је рекао да је важно да Србија има овакву коалицију предвођену Вучићем, "човеком који је вратио наду Србији", и захвалио се напредњацима што су им дозволили и поручили да "корачају заједно" и убудуће.

Конгресу су присуствовали шефови и представници више амбасада у Београду, представници левичарских партија из земље и иностранства, као и, поред СНС-а, и представници других коалиционих партнера.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
29° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије