Читај ми!

Вучић: Не можемо да дамо све ни за шта

У дијалогу о Косову и Метохији Србија не може да се одрекне свега ни за шта, рекао вицепремијер и председник СНС-а Александар Вучић. Српском народу нешто мора да буде понуђено, како би компромис био могућ, истиче Вучић.

Вицепремијер и председник СНС-а Александар Вучић изјавио је да у дијалогу о Косову и Метохији Србија не може да се одрекне свега ни за шта, већ да српском народу нешто мора да буде понуђено, како би компромис био могућ.

"Желимо да разговарамо са свима, да постижемо договоре, правимо компромисе, али не можемо да дамо све ни за шта. Нашем народу нешто мора да буде понуђено, нешто озбиљно, да бисмо могли да кажемо: тешко нам је, али гледамо у будућност", рекао је Вучић гостујући на конгресу Покрета социјалиста, коалиционог партнера СНС.

Како је истакао, нико у Србији не може да пристане на то да права и надлежности Срба на Косову у будућности зависе од добре воље адмнистрације у Приштини.

"Уз сву нашу жељу да решимо проблеме, можда једном заувек, плашим се да у Србији нема никога ко би на тако нешто могао да пристане. По том питању неће бити дилема, али се надам да ће неки из великог света разумети да је потребно да проблем решимо и да је потребно да српском народу нешто понудимо да бисмо могли да се договарамо", објаснио је Вучић.

Захваливши председнику Покрета социјалиста Александру Вулину што се посла шефа Канцеларије за КиМ прихватио иако у том послу нема популарности већ само свакодневних мука, Вучић је рекао да се нада да ће Покрет социјалиста и на наредним изборима наступати заједно са СНС.

"Вулин је показао какав је човек и колико је велики у изборној кампањи која није била изборна кампања већ покушај да се по сваку цену са политичке сцене уклони Томислав Николић, СНС и наша коалиција. Тада је био најчвршћи уз нас и сваки дан је долазио и подржавао нас, јер је знао против какве се але боримо", рекао је Вучић.

Истичући да СНС и садашња владајућа коалиција неће истом мером узвраћати својим политичким противницима, Вучић је поручио да то не значи да ће одустати од доследне примене закона само зато што се то некоме у опозицији не допада.

Вучић је апеловао на Покрет социјалиста да и на следећим изборима допринесе победи над, како је рекао, онима који су у прошлости уништавали земљу и правили друштво у којем су били привилеговани они који су имали новца или су припадали одређеним политичким странкама.

"Наша је жеља да заједнички радимо, да чувамо нашу земљу, да је бранимо од неодговорних, од оних који ће увек имати примедби на наш рад, шта год да урадимо. Желели смо само нормалну и пристојну Србију за нас и нашу децу, у којој ће наша деца моћи да нађу посао, у којој радници неће бити робови а сељаци слуге, и на том путу они неће моћи да нас зауставе", рекао је Вучић.

Лидер СНС је говор завршио некадашњим поздравом бораца за независност Анголе: Борба се наставља, победа је сигурна. "Победа Србије је сигурна", закључио је Вучић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије