Читај ми!

Председништво БДЗ-а тражи смену Елфића

Неопозиву и безусловну оставку председнка Бошњачке демократске заједнице Емира Елфића, затражило је председништво те странке, блиске муфтији Муамеру Зукорлићу. У БДЗ-у тврде да је Елфић руководио странком супротно циљу њеног оснивања. Елфић одговара да је у току "агресија на БДЗ од стране појединаца из Исламске заједнице".

После седнице одржане 20 марта, председништво Бошњачке демократске заједнице (БДЗ), странке блиске муфтији Муамеру Зукорлићу, затражило је неопозиву оставку председника те странке Емира Елфића.

БДЗ одлуку образлаже констатацијом да је Емир Елфић у протеклом периоду руководио странком супротно циљу њеног оснивања, програму и интересима БДЗ-а.

У саопштењу се, такође, наводи да су констатована очигледна и учестала кршења статута странке.

Међутим, оставља се могућност да Елфић може задржати мандат народног посланика ове странке "уколико поступи по одлуци Председнишва и изрази спремност на кооперативност са органима странке."

У саопштењу даље стоји да је покренут поступак за његов опозив, јер Елфић није поступио према захтевима.

Елфић у свом саопштењу тврди да је у току "агресија на БДЗ од стране појединаца из Исламске заједнице (у Србији, предводи је Муфтија Зукорић) за чију аутономност су се залагали и у одређеним кризним тренутцима".

Како је истакао, "појединци" који позивају на кршење процедуре опструирали су легалан рад странке "формирајући фантомске органе и ресоре све у циљу радикализације странке и прилика у Санџаку".

Елфић наводи да је вршен притисак и на људе из странке уз претње "истеравањима са посла, физичким претња не прежући чак ни од узурпирања кућних прагова".

Емир Елфић је у Новом Пазару познатији као рођени брат друге (млађе) жене муфтије Муамера Зукорлића.

Зуколић је у ранијим изјавама нагласио да не жели да буде страначки лидер. Међутим, никада није рекао да не жели да се бави политиком, тако да је постало очигледно да ће своје политичке циљеве остваривати управо кроз БДЗ.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
29° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије