Читај ми!

Захтев ЛДП-а за седницу о безбедности хране

Лидер ЛДП-а Чедомир Јовановић упутио захтев Скупштини Србије за заказивање посебне седнице на којој ће се расправљати о питањима безбедности хране и здравља грађана у Србији.

Председник Либерално демократске партије и шеф посланичке групе те странке Чедомир Јовановић упутио је захтев Скупштини Србије за заказивање посебне седнице на којој ће се расправљати о питањима безбедности хране и здравља грађана у Србији.

Образлажући захтев, Јовановић наводи да већ данима у јавности траје недопустива и по грађане опасна борба интерпретацијама истраживања квалитета и исправности млека, а грађани нису сигурни да ли су у опасности од угрожавања здравља евентуалним коришћењем тог производа.

Расправа се, како сматра, претворила у недопустиви политички рат, а јавност је остала ускраћена за одговор на кључна питања: Да ли је производ безбедан, како се и са којом сигурношћу утврђује његов квалитет, какве су тачно процедуре у оваквим случајевима, због чега имамо међусобно неусклађене стандарде за квалитет и како сличне ситуације избећи у будућности.

Циљ расправе требало би да буде да се јавности саопште несумњиви резултати свих извршених анализа, утврде сви пропусти у тим поступцима и направи прецизан план за избегавање било какве сличне ситуације у будућности.

Потребно је, како наводи, да се утврди одговорност за спровођење стандарда и да се у најкраћем року направи програм усклађивања и модернизације закона и аката који регулишу безбедност хране, саопштено је из ЛДП-а.

Јовановић предлаже да се дан за одговарање на ова питања одржи у што краћем року предвиђеном Пословником, а најкасније до 5. марта, као и да на седницу буду позвани премијер Ивица Дачић, министар пољопривреде Горан Кнежевић, министарка здравља Славица Ђукић Дејановић, министар трговине Расим Љајић и потпредседница Владе за евроинтеграције Сузана Грубјешић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије