Читај ми!

Цвијан оптужује Ђиласа

Председник ДС-a Драган Ђилас прикривао имовину, рекао посланик СНС-а Владимир Цвијан и истакао да се поводом тога "већ воде одређени судски поступци". Цвијан каже да има поверење у судске органе посебно сада "када реформа правосуђа иде добрим током".

Посланик Српске напредне странке Владимир Цвијан рекао је да је председник Демократске странке Драган Ђилас прикривао имовину и да се поводом тога "већ воде одређени судски поступци".

"СНС се изричито залаже за независност правосуђа и тужилаштва и на њима је да покрећу поступке, а то се управо и дешава", рекао је Цвијан Танјугу и додао да се СНС залаже и за поступке које су покренуле независне агенције, као што је Агенција за борбу против корупције.

"Они раде свој посао и мислим да га раде све боље, треба их пустити да на миру раде, а ја им стојим на располагању", додао Цвијан.

Цвијан није желео да говори о томе да ли га је Ђилас, како је објављено у једном дневном листу, када је изабран за градоначелника позвао и питао како да прикрије имовину, јер је он - Цвијан - велики познавалац Закона о спречавању сукоба интереса.

На питање које је савете Ђилас тада тражио како би избегао обавезе према држави, Цвијан је одговорио да је "више пута рекао да ће бити коректан и да неће говорити о стварима које су се дешавале, док је друга страна коректна", али да више нема обавезу да ћути.

"Ђилас је, очигледно, неким плаћеним текстовима у својим новинарма које очигледно има у власништву, заиста на најгрубљи начин оклеветао мене и моју породицу и сада више немам никакву обавезу да ћутим о ономе што је радио док сам ја био генерални секретар председника Републике", рекао је Цвијан.

Посланик СНС-а је подсетио да је "раније рекао да је Ђилас прикривао имовину, да се сада воде неки поступци тим поводом" и нагласио да ће пустити надлежне државне органе да раде свој посао, јер има пуно поверење у њих, а посебно у судство, правосуђе и тужилачке органе.

Цвијан је додао да има апсолутно поверење у судске органе посебно сада "када реформа правосуђа иде добрим током, што је и Европа поручила".

СНС не занимају унутарстраначка питања ДС-а

Цвијан је, такође, поздравио формирање посланичког клуба "Заједно за Србију", који ће водити бивши демократа Душан Петровић, истакавши да је то добро за сваку парламентарну демократију, како би се што више мишљења сучелило.

Са становишта развоја демократије увек је добро имати нове посланичке клубове, рекао је он и зажелео "сваку срећу посланицима који су са Петровићем формирали посланички клуб".

"СНС ће, као апсолутно већинска странка у парламенту и власти увек подржавати сваки конструктиван амандман и предлог, видели смо да је читав низ амандамна које су уложили посланици опозиције и прихваћен, а што се тиче ДС-а, њихова унутарстраначка питања нису нешто што би СНС требало да занима", рекао је Цвијан.

Посланик напредњака је додао да посао СНС-а није и питање "колико ће још странака настати из ДС-а, колико ће се она даља распадати", већ борба против корупције, за привлачење инвестиција.

"Немојте ме питати за Ђиласа, неки моји пријатељи из ДС-а виде да ли могу да са њим сарађују", закључио је Цвијан.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије