Читај ми!

Ускоро конкурс за директора полиције

Следеће недеље биће расписан конкурс за директора полиције, рекао премијер Ивица Дачић. На основу резултата истрага у случају прислушкивања биће одлучено да ли ће против неких људи бити покренути кривични поступци или ће бити смењени због злоупотреба у раду, каже Дачић.

Председник Владе Ивица Дачић најавио је да ће током следеће недеље бити расписан конкурс за директора полиције и да ће при предвиђеним смењивањима у полицији у обзир бити узета и дешавања у случају прислушкивања највиших државних функционера. 

Дачић је подсетио да је актуелном директору полиције Милораду Вељовићу истекао мандат прошле године, али да је он остао на тој дужности, како је навео, на захтев Демократске странке. Како је рекао, нови директор полиције ће, након постављења на дужност, предложити шефове појединих полицијских управа.

Дачић је новинарима у Београду рекао да је потпредседник Владе Александар Вучић у јавност изнео чињенице о случају прислушкивања председника Томислава Николића и самог Вучића, а да истрагу о томе воде тужилаштво и Унутрашња контрола МУП-а Србије.

Председник Владе је прецизирао да током мандата ове владе није узет ниједан листинг телефонских позива највиших државних функционера, али да су они тражени, и да ће одговор зависити од тога да ли ће истрага показати да ли је било неправилности и прекорачења овлашћења.

На основу резултата тих истрага биће одлучено да ли ће против неких људи бити покренути кривични поступци или ће бити смењени због злоупотреба у раду, рекао је Дачић.

Дачић је рекао да је својевремено узет листинг телефонских разговора и Миодрага Ракића, некадашњег шефа кабината бившег председника Бориса Тадића, а који је био и секретар Савета за националну безбедност.

"Разговарао сам са Александром Вучићем и сагласни смо да треба подржати и полицију и тужилаштво и безбедносне службе у борби против корупције, али да не сме бити злоупотреба овлашћења", рекао је Дачић.

Он је рекао да су можда поједини у полицији сматрали да ће моћи да раде ван утврђених процедура, рачунајући на евентуална неслагања између њега и потпредседника Владе Александра Вучића, али је истакао да то неће бити допуштено. 

Стиже руски кредит

Премијер Дачић изјавио је да су га руске власти обавестиле да ће "ових дана" та земља одобрити кредит од 800 милиона долара за развој српске железничке инфраструктуре.

Дачић је на отварању 25. изложбе намештаја компаније "Симпо" у Београду рекао да ће у наредним седмицама руска и српска влада потписати споразум о том кредиту.

Дачић је рекао да су приоритети владе Србије опоравак привреде и подстицање производње.

Он је оценио да је "недопустиво" да административне процедуре за добијање грађевинских дозвола и судски поступци за разрешење спорова међу предузећима трају толико дуго.

Дачић је рекао и да је Симпо из Врања значајан јер ради у јужној Србији, који је међу најнеразвијенијим регионима земље.

"Југ Србије је последња брана за одбрану земље и зато он мора да буде стабилан и економски и политички", рекао је Дачић.

Српски премијер је рекао и да ће америчка компанија "Купер стандард", која се бави производњом аутоделова, доћи у Србију и да ће отворити 600 радних места, али није давао друге детаље.

"Симпо" је отворио изложбу намештаја у свом изложбеном простору у близини Београдске аутобуске станице и она ће трајати до 30. новембра. Годишњи обрт компаније је 70 милиона евра, а робу извози у вредности од 30 милиона евра.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије