Читај ми!

Политички притисци у Деспотовцу?

Прогон демократа који су запослени у руднику угља Рембас у Деспотовцу почео је након што је на чело рудника постављен менаџмент и директор из Српске напредне странке, упозорава ДС. Дејан Ненадовић, председник општинског Одбора СПС-а, каже да се никада нису користили притисцима.

У Општини Деспотовац на власти је Демократска странка, која упозорава да су њени одборници у последње време под притиском због прекомпоновања власти. Тврде да је реч о политичком прогону демократа запослених у руднику угља Рембас, где су пре месец дана постављени нови менаџмент и директор из редова Српске напредне странке.

Демократе у Деспотовцу имају натполовичну већину и због тога, тврде, трпе притисак да неки од одборника пређу у други табор.

Неки од запослених у руднику Рембас су распоређени, кажу, на места с нижом платом. Притисци, уцене и претње упућени су и одборници која је пред порођајем, кажу запослени.

Малиша Алимпијевић, председник општине Деспотовац сматра да су то примери "флагрантног кршења и политичких права и радних права радника који раде у руднику мрког угља Рембас у Ресавици".

Ситуација се интензивирала када је дошао нови менаџмент, рекао је Алимпијевић и додао да је директор ЈП ПЕУ председник општинског одбора СНС-а у Деспотовцу.

У руднику тврде да им је једини интерес безбедност радника и боље пословање.

"Нема политичког прогона, ово што се ради ради се искључиво ради постизања бољих пословних резултата рудника који се налази у веома тешком стању, вероватно најтежој ситуацији од свог оснивања 1853. године", рекао је Владан Милошевић, директор ЈП ПЕУ Ресавица.

У целу причу увучен је и синдикат који је по пријави радника од руководства тражио да преиспита своје одлуке о промени радних места. Најављеног штрајка за сада неће бити.

Милојко Манојловић, потпредседник синдиката рудника сматра да је ДС злоупотребила допис. "Неко је од њих скинуо са огласне табле, извукао из контекста нашу најаву штрајка и злоупотребили су то", рекао је Манојловић.

У ДС-у оптужују поједине одборнике социјалиста и напредњака за притисак на тамошње демократе да промене табор.

Са друге стране, Дејан Ненадовић, председник општинског одбора СПС-а сматра да "они безочно лажу". "Ми се никада нисмо користили таквим стварима да притискамо. Легално је разговарати са људима, ја сам то као одборник на седници скупштине општине и рекао", навео је Ненадовић.

Кривичне пријаве најавили су радници рудника којима је промењено радно место, али и социјалисти за увреду и клевете.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије