Читај ми!

ДСС тражи хитно изјашњавање Уставног суда

Уставни суд треба што пре да донесе одлуку о предлогу ДСС-а да се одложи примена уредби Владе о бриселским споразумима, сматра портпарол ДСС-а Петар Петковић.

Портпарол Демократске странке Србије Петар Петковић каже да је од великог значаја да Уставни суд у најкраћем могућем року донесе одлуку о предлогу ДСС-а да се одложи примена уредби Владе Србије о бриселским споразумима.

"Пошто се ради о најважнијем државном питању, решавању косовског проблема, природно је да Уставни суд Србије да приоритет том предмету", рекао је Петковић на конференцији за новинаре.

Портпарол ДСС-а је додао да би одлука Уставног суда Србије имала озбиљне последице на наставак разговора Београда и Приштине и да би могла да спречи штетне последице уговорених споразума.

"Најгоре што Србији може да се деси јесте да због европских интеграција Брисел настави да врши притисак на Србију да доноси противправне и противуставне споразуме, чији је једини циљ да Србија буде саучесник у стварању независне државе Косово", упозорио је Петковић.

Како је навео, успостављањем границе, тамо где су били административни прелази, Србији би били нанети озбиљни ударци када је у питању национални и државни интерес и био би подривен темељ уставног поретка земље.

Говорећи о написима у медијима да би део одборника ДСС-а у Београду могао да направи нови одборнички клуб, Петковић је рекао да је једино Горан Мандић обавестио странку да више није члан ДСС-а и да ће у будуће наступати као независни одборник.

"ДСС више на њега неће рачунати као ни одборничка група странке у Скупштини града", рекао је Петковић.

Дневни лист Курир у објавио је да би део ДСС-а требало да формира одвојени клуб да би, како се наводи, ако затреба притекли у помоћ постојећој већини и градоначелнику Драгану Ђиласу.

Петковић је додао да су промене власти у граду потребне с обзиром на то да Демократска странка која је, како је оценио, погрешном политиком урушила Србију, треба да буде смењена са власти и на локалу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије