Читај ми!

Тајкуни не могу да утичу на Владу

Неће бити прекомпоновања Владе на начин на који то жели Мирослав Мишковић, рекла потпредседница Владе Сузана Грубјешић. Верујем да постоје притисци, али више сам уверена да тајкуни не могу да утичу на ову Владу, каже Грубјешићева.

Потпредседница Владе и функционерка Уједињених региона Србије Сузана Грубјешић изјавила је да, што се тиче УРС-а, неће бити прекомпоновања Владе на начин на који то, како је пренео први потпредседник Владе Александар Вучић, жели бизнисмен Мирослав Мишковић. 

Коментаришући Вучићеву изјаву да Мишковић жели да избаци СНС из владе, а да нову већину чине УРС, коалиција око СПС-а, ЛДП и ДС вођена Драганом Ђиласом, Грубјешић је рекла да прекомпоновања неће бити, а да ту Вучићеву изјаву разуме као његово сазнање које је поделио.

"Очигледно је тај притисак дотле дошао да је то морао да подели са јавношћу. Верујем да постоје притисци, али више сам уверена да тајкуни не могу да утичу на ову Владу", казала је Грубјешић гостујући на Радио-телевизији Војводине.

На питање да ли је Вучић ту информацију изнео на Влади пре него што је била у медијима, она је рекла да на једној седници није била због службеног путовања, а да на осталим о томе није било речи.

Према речима Грубјешићеве, Влада функционише као тим, а УРС има намеру да до краја мандата остане у њој.

Грубјешићева је говорила и о проблему који постоји између функционера УРС-а и градоначелника Крагујевца Верољуба Стевановића с једне, и врха крагујевачке полиције с друге стране.

"Стевановић је сигурно имао разлог да ангажује странчке активисте да га одбране. Не бисте подигли активисте да се осећате сигурно и безбедно", рекла је Грубјешићева истичући да се не ради о странчкој или приватној полицији, већ о активистима.

"Он (Стевановић) се у овом случају понаша као неко ко се брани, видећемо зашто је то морао да уради. Није нормална ситуација да у сопственом граду где сте градоначелник, ангажујте било кога другог до органе реда", рекла је Грубјешићева.

Потпредседница Владе је навела да снимак туче полицајаца са активистима, који је данас емитован на конференцији за штампу функционера владајућих странака у Скупштини града Крагујевца, приказује како "десетак инспектора туче једног активисту".

Према њеним речима, тај случај треба да се истера до краја кроз институције система и УРС не треба да се меша у то питање.

На питање да ли је о томе разговорала са министом полиције и коалицоним партнером Ивицом Дачићем, Грубјешићева је одговорила да није, али да је сигурна да ће се лидер УРС-а Млађан Динкић томе посветити.

"Битно је да се УРС умеша само да се случај разреши до краја, али он мора да се решава кроз институције система", рекла је Грубјешићева.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара