Читај ми!

Сукоб власти и полиције у Крагујевцу

Градоначелник Крагујевца Верољуб Стевановић поново је затражио смењивање Ивана Ђоровића, начелника полиције у том граду, због снимка на коме се, како тврди, види да полицајци туку функционера његове странке Ивицу Самаиловића. Из полиције кажу да су после туче спровели истрагу и да ће о случају одлучивати тужилаштво.

Крагујевачки функционери наставили су да износе оптужбе и захтевају смену начелника полицијске управе. На конференцији за новинаре, којој су осим градоначелника Крагујевца Верољуба Стевановића присуствовали и сви чланови градске владе, приказан је снимак на којем се види како група људи у цивилу удара једног човека.

Представници крагујевачке власти тврде да међу нападачима са снимка има припадника локалне полиције, а да је жртва директор Шумадија сајма и функционер странке "Заједно за Шумадију" Ивица Самаиловић.

Снимак је објављен после 40 дана јер, како каже, нису желели да руше углед града ни државе, али како је изостала реакција надлежних, сматрали су да је то био једини пут да саопште истину.

"Провоцирам највиши ниво власти у овој држави да све што је везано за корупцију и подметања ове квазиполицијске групације у Крагујевцу испитају до краја. Да истина изађе на видело. На сателит ћемо да се попнемо, оно није био рекорд што је онај скочио, ми ћемо да скочимо са сателита", истакао је Стевановић.

О инциденту ће, како је речено, бити обавештене и међународне институције, а сви чланови крагујевачке владе ће се, по речима градоначелника, борити у локалном и републичком парламенту за смену начелника и полицајаца који су, како тврде, тукли директора Шумадија сајма.

Догађаје који су претходили тучи сви различито тумаче. Начелник полицијске управе, Иван Ђоровић, каже да није било заташкивања, полиција је одмах реаговала, прикупила обавештења и обавестила тужиоца.

Ђоровић каже да снимак Полицијској управи у Крагујевцу никад није достављен.

"Шта ће бити даље питање је за тужиоца а не за полицију. Нећу дозволити да никаква политика, нити улица, пресуђује полицајцима. Ако су криви то ће се утврдити у законом прописаном поступку, а не дижући галаму у јавности", истакао је Ђоровић.

О евентуалним неправилностима у раду начелника полицијске управе и дела припадника крагујевачке полиције, али и о раду градске власти, посебну истрагу спроводи антикорупцијски тим МУП-а Србије. Данас су се сви заложили да чињенице до којих дође одмах саопште јавности.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 30. мај 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије