Кркобабић: Већина за Ђиласа

Tренутно постоји већина која подржава градоначелника Београда Драгана Ђиласа, јер су у првом плану циљеви, а не проста математика, изјавио је потпредседник ПУПС-а Милан Кркобабић.

Заменик председника ПУПС Милан Кркобавић изјавио је да тренутно постоји већина која подржава градоначелника Београда Драгана Ђиласа, приметивши да се не може све сводити на просту математику.

"Тренутно постоји већина која подржава градоначелника Београда и за сада се нисмо бавили тиме. Математика и свођење свега на прост рачун у другом је плану, док су у првом основни циљеви који се у пракси реализују, рекао је Кркобабић.

Кркобабић је нагласио да је у Београду политичка свест на знатно вишем нивоу него у другим крајевима Србије, а "београдско политичко тржиште је пробирљиво и ту не може да се прода било која роба", преноси Танјуг.

У прилог томе, Кркобабић је подсетио да Скупштину Београда чини седам партија, а републички парламент 46 и да су у главном граду људи свесни и знају шта хоће.

"Пред нама су дани који треба да потврде да су ови циљеви прихваћени и да ће се наставити и истрајати на њиховој реализацији. Они морају да донесу бољитак грађанима, а власт увек настоји да буде стабилна", рекао је Кркобабић, тврдећи да је једини критеријум за то време које долази.

Кркобабић је подвукао да је већина у Београду формирана око јасних, практичних циљева и да се ти циљеви у пракси реализују, а односе се на адекватну, препознатљиву социјалну политику, развој инфраструктуре, покретање одређених привређих активности.

"Пред нама су дани који треба да потврде да су ови циљеви прихваћени и да ће се наставити и истрајати на њиховој реализацији, а то значи да 105.000 пензионера Београда од 1. јануара очекује 13 пензију, али сада са лимитом од 20.000 и то је неки бољитак", рекао је Кркобабић.

Велики број особа са инвалидитетом, избеглих и расељених очекују отварање првог центра за социјално предузетништво и покретање предузетништва у тој сфери и нагласио да су ти циљеви кључни, а да је у другом плану прављење већина.

Заменик председника ПУПС осврнуо се и на предложени буџет за наредну годину, истакавши да предлог заслужије све похвале у техничком смислу, јер је после дужег времена стигао у парламент на време.

Први пут, додао је, буџет је усвојио одређене критеријуме да, колико год је могуће, уравнотежи социјални карактер који буџет треба да има и да се у њему препознају назнаке једне социјално одговорне државе.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара