Читај ми!

Странке о сто дана Владе

Из владајуће коалиције првих сто дана Владе оцењују успешним, истичући тешку ситуцију у држави. ДС сматра да се потези и закони које је предложила Влада косе са реформским процесима и стандардима ЕУ.

Представници владајуће коалиције и опозиције различито оцењују првих сто дана рада Владе Србије.

Шеф посланика СНС-а Верољуб Арсић рекао је да је Влада у првих сто дана радила успешно, с обзиром на веома тешку ситуацију у држави коју је затекла.

Арсић је напоменуо да је кабинет Ивице Дачића први који озбиљно жели решавање проблема корупције и криминала и додао да је сигуран да ће тај посао завршити успешно, будући да је реч о "највећем злу које је држави протеклих година нанело велику штету".

Шеф посланика УРС-а Владимир Илић рекао је, имајући у виду затечено стање и веома тешку ситуацију у држави, да је Влада урадила далеко више од онога што су и саме странке владајуће коалиције очекивале.

Илић је напоменуо да су резултати постигнути у области финансијске консолидације државе и борби против криминала и корупције.

Лидер Јединствене Србије и републички посланик Драган Марковић Палма рекао је да је Влада наследила веома тешко финансијско стање и доста обавеза и да се њен рад не може оценити после само сто дана.

"Треба да прођу три године да би се видело да је Влада направила неки помак. Претходне Владе су продале све што се може продати", оценио је Марковић.

Министар грађевинраства и урбанизма Велимир Илић истакао је да је Влада у првих сто дана покренула градњу Коридора 11, решавање легализације објеката и припремила важне измене за оживљавање грађевинарства.

Лидер Демократске странке Борис Тадић оцењује да је Влада Србије у првих сто дана рада имала неколико добрих потеза, али и неколико лоших.

"Влада ће опстати или пропасти на питању економије, а добро је што се ухватила укоштац с косовским проблемом", додао је Тадић.

Мићуновић: Назадовање демократских реформи

Шеф посланичке групе Демократске странке Драгољуб Мићуновић знатно је оштрије оценио досадашњи рад Владе.  Мићуновић сматра да су резултати Владе "скромни" и да се може приметити "назадовање" у демократским реформама друштва.

Мићуновић је навео да се многи потези и закони које је предложила Влада Србије косе са реформским процесима и стандардима ЕУ.

"Влада је донела неколико закона, али је боље да их није доносила, јер мора да их поправља. Ту су закони о НБС и о службеницима, који су у колизији и са Уставом, а поготово са европским реформама", рекао је Мићуновић.

Мићуновић сматра да је одлука Владе да се имовина и обавезе Нове Агробанке преносе на Поштанску штедионицу супротна европским стандардима, као и чињеница да скупштинским Одбором за финансије не руководи опозиција, а да је именовањем заменика председника владајуће Српске напредне странке Јоргованке Табаковић за гувернера, независност те институције доведена у питање.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара