Читај ми!

Прокић оптужио Јовановића за самовољу

Оштрица, по којој је ЛДП био препознатљив, сасвим се иступила. Морамо поново да пронађемо политику, јер смо је изгубили, навео Ненад Прокић у писму члановима ЛДП-а, у којем је критиковао председника те странке Чедомира Јовановића за лидерску самовољу.

Функционер Либерално-демократске партије Ненад Прокић критиковао је председника те странке Чедомира Јовановића за лидерску самовољу и оценио да је странка у веома лошем стању. Прокић је написао писмо под насловом "Уместо говора на Главном одбору ЛДП-а", које је у целини објављено на интернет презентацији ЛДП-а, пренела је агенција Бета.

"ЛДП је у веома лошем стању. Оштрица ЛДП-а, по којој је био препознатљив, сасвим се иступила. Морамо поново да пронађемо политику, јер смо је изгубили", навео је Прокић у писму "обичним члановима" ЛДП-а и додао да нема више процепа између ЛДП-а и других странака, а процеп је основ сваке демократије.

"Ми смо основали странку да бисмо мењали Србију, а не да бисмо из очаја сарађивали са онима који су ту Србију упропастили", навео је Прокић, додавши да београдска странка која не прође у Београду, јесте странка на издисају.

"У земљама развијене парламентарне демократије пракса је да лидер странке и централни изборни штаб у случају изборног пораза поднесу оставке, али то у Србији наравно није тако. Ми у ЛДП-у нисмо чак ни расправљали о резултатима последњих избора, нисмо се ни састајали", навео је Прокић у писму.

Рачун ЛДП-а је у блокади и нико не сноси одговорност за, како је навео, болесно нарцисоидну кампању пред мајске изборе.

"То је била турбо-фолк кампања у којој смо изгубили све што смо до тада тешко стекли. Као и увек до сада, нема ни финансијског извештаја, иако је рачун странке блокиран", оценио је Прокић.

Према његовим речима, да би ЛДП била другачија странка мора да тражи од председника партије да се повинује истим оним принципима либералне политике око које је основан ЛДП.

"Он мора да научи да све битне одлуке морају увек да буду подвргнуте органима странке. Не може кабинет апсолутистичког владара самодршца да одлучује о свему", истакао је Прокић.

Он је рекао да је за све неуспехе одговоран Јовановић, као и сви они који су ћутали или хвалили и кад није било разлога за то. Прокић је рекао да ЛДП "нема неки нарочити потенцијал" за повећање бирачког тела, а да је лидер странке највећа препрека за то.

"Наш лидер не уме да комуницира, па сарадње у неком нарочитом облику никада није ни било. Ако не успеш да се измениш, онда ћемо или постати друга странка у историји вишепартијског система у Србији која је успела да промени лидера, или ћемо направити разлаз уз, барем с моје стране, дубоко извињење свакоме ако нешто није било у реду", написао је Прокић.

На интернет страни ЛДП-а се наводи да Прокић није дошао на седницу Главног одбора 28. октобра, као и да је на тој седници требало да се разговара о садржају писма у отвореној и демократској атмосфери.

Агенцији Бета је у ЛДП-у речено да је на тој седници Прокић изабран за члана Главног одбора. Прокић је раније био члан Председништва ЛДП-а и посланик у два скупштинска сазива пре актуелног сазива.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара