Читај ми!

Вучић: Мишковић није јачи од државе

Мирослав Мишковић није јачи од државе, рекао у емисији Око Александар Вучић. Први потпредседник Владе очекује позитиван извештај Европске комисије у марту и најављује да ће ускоро бити завршена платформа за Косово и Метохију.

Први потпредседник Владе Александар Вучић рекао је у емисији Око да први човек "Делта холдинга" Мирослав Мишковић има веома лоше мишљење о његовом раду, кад је реч о борби против корупције и да покушава да склопи политичке, медијске и привредне савезе који би Вучићу могли да нашкоде.

Овде можете погледати/преузети емисију "Око"

Коментаришући своју изјаву да Мишковић покушава да га елиминише из Владе, Вучић каже да није ништа слагао и да би, у супротном, већ било реакције супротне стране.

Александар Вучић истиче да је дошло до одређене границе када је желео да упозори Мирослава Мишковића и додао да о његовој намери да га елиминише из Владе зна већ више од месец дана.

"Немам ништа лично против Мишковића, нисам се уплашио ничега. Сви који мисле да могу да победе државу, грдно се варају. Мирослав Мишковић није јачи од државе", навео је Вучић.

Одговарајући на питање зашто Мишковић у јулу није спречио формирање Владе, Вучић је одговорио да први човек "Делте" није рачунао да постоје другачији људи. "Он је мене посматрао као моје претходнике", навео је Вучић.

Први потпредседник Владе оценио је да се у борби против корупције увек рађају противници и они који желе да задрже стање које им одговара. Објашњава да на спекулације не треба одговарати и беспотребно узбуњивати јавност. "Зашто бих објашњавао људима у Србији какви се кружоци стварају, ко, где, шта и на који на чин жели да спроведе да би зауставио промене у Србији?", навео је Вучић.

"Не интересује мене хоће ли Мишковић или неко други моћи, желети или хтети да прави савезе између Ђиласа, Јовановића, Дачића и Динкића. Ја верујем својим партнерима и не верујем да би они у тако нешто улазили. Ја немам страх од губитка власти," рекао је Вучић.

Вучић наводи да, осим Мишковића, има проблема и са другим утицајним људима, али није желео да говори о именима.

Кад је реч о посети Хилари Клинтон и Кетрин Ештон, Александар Вучић каже да није било разлога за стрепњу и истиче да би та посета требало да подстакне Србију на разговоре са Приштином, као и на спровођење реформи.

Говорећи о евроинтеграцијама, Вучић је навео да у марту очекује позитиван извештај Европске комисије, а датум за почетак преговора пре јула. Након тога, земља се у потпуности отвара и да долази до већих инвестиција, наводи Вучић.

Председник СНС-а најавио је да ће ускоро бити донета стратегија за борбу против корупције, као и измене кривично-процесних закона.

Ускоро платформа за Космет

Вучић очекује да се платформа за Косово и Метохију појави наредних дана или недеља. Сутра ће код председника Републике бити одржан састанак Савета за националну безбедност, на којем ће, како истиче, бити изнете примедбе и различита гледишта, након чега ће сви настојати да усагласе ставове.

"Данас у Србији само ако сте малициозни можете да кажете да ствари иду лошије. Тешко се живи, али људи виде светло на крају тунела, људи виде жељу, стручност, жељу да урадимо нешто за њих, а не за себе", рекао је Вучић.

Одговарајући на питање да ли је Драган Ђилас његов највећи политички противник, Вучић је рекао да не размишља на тај начин. "До јуче су ме оптуживали да имам договор са Ђиласом. Не бавим се политичким противницима. Никад се нисмо мешали у борбу унутар ДС-а, а да смо хтели, као најјача странка, то смо могли и другој страни би било теже", поручио је Вучић.

Кад је реч о власти у Београду, први човек напредњака наводи да људи у главном граду имају право на свој избор. "Како ће се понашати они који су у коалицији са Ђиласом, видећемо, постоји у СНС-у притисак да до промене власти дође", навео је Вучић.

Коментаришући оцене аналитичара да се у последње време понаша рационалније и промишљеније, Вучић одговара да учи сваког дана и наводи да "живот није сеча већ промишљање". "Као сам био млад, бројао сам до два, сад бројим до 10", навео је Вучић.

Одговарајући на критике да СНС поставља лоше кадрове на руководећа места, Вучић наводи да су те критике лицемерне. "Нападају људе унапред. Ја сам крив, ако буду лоши, мењаћемо их", навео је Вучић.

"Поставили смо за директора 'Телекома' нестраначку личност, великог стручњака за директора ЕПС-а. За директора КЦС-а доћи ће нестраначака личност", навео је Вучић.

Број коментара 84

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара