Читај ми!

Посланици о лековима

Стимулисаћемо произвођаче лекова тиме што ће се ослободити обавезе плаћања надокнаде Агенцији за лекове за издавања уверења потребних за извоз, поручила ресорна министарка Славица Ђукић Дејановић образлажући измене Закона о лековима и медицинским средствима.

Скупштина Србије разматрала је измене Закона о лековима и медицинским средствима, пошто је завршила дебату о Предлогу закона о управљању миграцијама.

Представљајући измене тог закона посланицима, министарска здравља Славица Ђукић Дејановић поручила је да је њихов циљ да се стимулишу произвођачи лекова тиме што се ослобађају обавезе плаћања надокнаде Агенцији за лекове за издавања уверења потребних за извоз лекова.

"Идеја је да се пословање привредних субјеката стимулише тако што ће се смањити њихови трошкови и то је једна стимулација", рекла је Дејановићева и објаснила да се тиме уједно жели да се подржи и сет финансијских закона који је већ усвојен у парламенту, а којим се стимулишу произвођачи укидањем непотребних такси и намета.

Министарка је указала да је Агенција на основу те надокнаде у 2011. години остварила приход од 5,4 милиона динара.

Славица Ђукић Дејановић је позвала посланике да подрже измене тог закона.

Изменама је предвиђено да се укине обавеза плаћања надокнаде Агенцији за издавање уверења за потребе извоза лекова и медицинских средстава у складу са препорукама Светске здравствене организације, која износи 10.000 динара.

Предвиђено је да измене Закона ступе на снагу осмог дана од објављивања у "Службеном гласнику".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара