Читај ми!

Опозиција критиковала рад Владе

Посланици ДС-а и ЛДП-а оштро критиковали првих 100 дана рада Владе, у делу седнице који је посвећен посланичким питањима.

Опозиционе Демократска странка и Либерално демократска партија оштро су критиковале рад нове владе у првих 100 дана, у делу седнице предвиђеном за постављање посланичких питања.

Посланик ДС Иван Јовановић оценио је да су резултати владајуће већине поражавајући, да се урушавају све институције и да је партократија на делу више него икада.

"Партијски функционери се именују за гувернера. О резултатима владе највише могу да суде грађани по сопственом џепу. Угрожена је и сигурност грађана због усвајања закона о амнестији", рекао је Јовановић.

Посланица ЛДП Радмила Геров критковала је Владу што не спроводи департизацију наводећи да се за директора Колубаре именује човек који је бивши власник печењаре.

Она је истакла да се ЛДП залаже за реформу јавних предузећа и утврђивање монополиста.

Геров је критиковала Закон о ограничењу максималне зараде у јавном сектору наводећи да је демагошки јер је, како је навела у реду што је директорима смањена плата, али да је неприхватљиво да је радницима смањена плата за 40 одсто тако да куварице, портири, возачи примају 18.400 динара што је испод републичке минималне зараде.

"Да ли је то био циљ закона? Да ли мере штедње треба да осете најугроженији грађани", питала је Геров.

Заменица шефа посланичке групе Српски покрет обнове-Демохришћанска странка Србије Олгица Батић питала је минситра финансија и привреде Млађана Динкића када је последњи пут обављена контрола Марфин банке и да ли та банка извлачи новац из Србије.

Посланик Демократске странке Србије Милош Алигрудић и посланик Савеза војвођанских Мађара Арпад Фремонд интересовали су се за мере владе у области пољопривреде.

Председник парламента Небојша Стефановић казао је, одговарајући на питање посланице Социјалдемократске партије Србије Весне Милекић, да је за сутра у 9.30 заказао конститутивну седницу скупштинског Одбора за културу, који једини још није конституисан.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара