Читај ми!

ЛДП не подржава план за Косово

Либерално-демократска партија не може да подржи државни план за Косово, јер представља израз политике која је до сада уништавала земљу, каже Чедомир Јовановић. Реагујући на саопштење СНС-а, ЛДП је оптужио ту странку да "кампањом лажи и обрачуном са неистомишљеницима покушава да у Србији успостави тоталитарни режим".

Председник Либерално-демократске партије Чедомир Јовановић изјавио је да та странка не може да подржи државни план за Косово, јер представља израз оне политике која је до сада уништавала земљу и истакао да се проблеми не могу решавати методама Слободана Милошевића.

Јовановић је на, седници Главног одбора ЛДП, оценио да Србија данас није спремна да призна независност Косова, да је то могуће урадити једино политичком директивом, али да би била грешка тражити тако нешто од Србије, јер би то постало изговор за неки нови косовски еп.

Како је објаснио, милиони људи у Србији живе "препуни отрова и неразумевања" онога што се десило на Косову и у бившој Југославији.

Зато је Србији потребна нова политика и јасан план за Косово, а то може да донесе само ЛДП, нагласио је Јовановић.

Лидер ЛДП-а поручио је премијеру Ивици Дачићу да му после одласка у Брисел, остаје само једно да се заједно са Томиславом Николићем извини Србији, "да каже да је грешка сваки секунд његовог политичког живота у последњих 20 година".

Јовановић је оценио да амерички државни секретар Хилари Клинтон и високи представник Европске уније Кетрин Ештон не долазе у Београд да би се дивиле храбром лидерству Дачића, "човека који је у Београду бул-теријер, а у Бриселу пудлица".

Србија, срушена и запуштена 

Стање у Србији Јовановић је упоредио са сликом запуштене спомен костурнице погинулим у Кумановској бици пре 100 година, што је опомена за све нас.

Према његовим речима, од Николића очекује да у Куманову каже истину - да је Србија срушена и запуштена, због тога што је он са Слободаном Милошевићем, Војсилавом Шешељем, екстремистима у цркви и академији и осталима, водио борбу против свега што је у овој земљи било вредно.

Никад није била угроженија европска идеја у нашем друштву, констатовао је Јовановић, наглашавајући да је то последица немоћи оних који су земљу годинама водили, а нису могли да ту идеју учине животном и подигну "нешто више од фразе коју су говорили".

Јовановић сматра да је ту кључна одговорност Демократске странке (ДС), која је осам година водила земљу и Бориса Тадића, који је исто толико био председник Србије.

"Желим да сваком у овој земљи буде јасно да су за насукану Србију одговорни они који су је водили, а не они који су то лидерство критиковали", рекао је лидер ЛДП-а.

Јовановић се се заложио за доношење закона који ће увести ред у земљу и формирање институција способних то да ураде, јер ако тога нема, "постајемо таоци појединаца и њихове личне воље, а то себи не можемо да дозволимо".

Идеју да се испита имовина политичара, Јовановић је подржао истичући да треба да се крене од оних који воде земљу, страначких лидера и посланика и одборника у републичком и локалним парламентима.

После педесетпетоминутног излагања свог виђења о стању у Србији и начинима решавања проблема, Јовановић је говорио о стању у странци и потреби за унутрашњим променама, а упутио је низ критика на рад појединих локалних одбора.

Број коментара 41

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара