Читај ми!

Стевановић: Нема страначке војске

Рад странке "Заједно за Шумадију" подигнут на највиши ниво с обзиром на то са каквом групом отуђених полицајаца имамо посла, навео је Верољуб Стевановић. Председник "Заједно за Шумадију" истиче да је то било неопходно као вид самозаштите.

Председник странке "Заједно за Шумадију" и градоначелник Крагујевца Верољуб Стевановић изјавио је да у том граду "нема никакве страначке војске".

Стевановић је у писаној изјави достављеној медијима навео да је задовољан изјавом премијера и министра унутрашњих послова Ивице Дачић, који је поводом медијских написа о формирању "страначке полиције" у Крагујевцу, изјавио да то није могуће и наложио да се испита ситуација и предложе мере за решење проблема.

"Рад инфраструктуре странке подигнут је на највиши ниво у организационом смислу с обзиром на то са каквом групом отуђених полицајаца имамо посла. То је било неопходно као вид самозаштите", навео је Стевановић.

Руководство странке "Заједно за Шумадију" је 12. октобра на конференцији за новинаре први пут јавно затражило утврђивање одговорности и смену начелника полицијске управе Ивана Ђоровића и његових сарадника, оптужујући их за незаконитости у раду, корупцију, прислушкивање, батињање и бахато понашање.

До данас странка је поднела једну кривичну пријаву против Ђоровића, док су још четири пријаве поднели функционери те странке у својству физичких лица.

Наглашавајући да очекује да и полиција буде контролисана као што су и локалне самоуправе подложне контроли, Стевановић је данас навео "да очекује да ће директор полиције спровести добијени налог и испитати случај Крагујевац на прави начин".

"Очекујем да институције ове државе почну да делују. Ово није лична борба, већ државотворни посао на заштити интереса, безбедности и права Крагујевчана, али и грађана Србије", написао је Стевановић.

"Изјава премијера Дачића је врло коректна", навео је Стевановић и нагласио да у Крагујевцу "нема никакве страначке војске" и да је, како је додао, реч о "превише медијске прашине".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара