Читај ми!

ЛДП: Влада неспремна за озбиљне реформе

Предлог буџета за 2013. је краткорочно прикривање истине пред грађанима, којим Влада, кроз неуспешан статистички трик, покрива неспремност да спроведе озбиљне политичке и економске реформе, изјавио председник ЛДП-а Чедомир Јовановић.

Лидер Либерално-демократске партије Чедомир Јовановић најавио је да ће се та партија супротставити Предлогу буџета за следећу годину и оценио да је он "краткорочно прикривање истине пред грађанима, кроз неуспешан статистички трик којим влада покрива неспремност да спроведе озбиљне политичке и економске реформе".

"Ако даље пропадање и неодговорност не буду одмах прекинути, Србија ускоро неће ни имати буџете, зато што са оваквом политиком за неколико година у земљи неће ни бити пореских обвезника, никакви приходи неће моћи да се прикупе од разорене привреде, а број талентованих и продуктивних који одлазе из земље биће још већи", наводи се у саопштењу које је потписао Јовановић.

У тај буџет, како је додао, не верује нико, "од самих аутора, преко ММФ и међународних институција до тржишта која већ негативно реагује на његову најаву".

"Још драстичније него претходна влада, Млађан Динкић, Александар Вучић и Ивица Дачић фиктивно пројектују инфлацију, курс, виртуелно увећавају пореске приходе, вештачки умањују расходе и одлажу структурне промене без којих ће тај буџет завршити као и буџет за 2012. који се распао још почетком ове године", сматра Јовановић.

Србија ће у следећој години, проценио је Јовановић, са "овако лошим и неостваривим буџетом, опет бити земља с двоцифреном инфлацијом, додатно увећаним јавним дугом, платама и пензијама које уништава инфлација, привредом коју је 'држава згазила' својим интервенцијама, политичким уценама, неплаћањем обавеза и фаворизовањем државних предузећа".

Према његовим речима, стил сталног "варања јавности" ове владе је исти на сваком кораку вођења државе - од косовске, преко европске, до економске политике.

"За све те промашаје рачун ће бити испостављен грађанима, без обзира да ли је реч о чињеници да је ово једина земља на свету у којој влада истовремено повећава све порезе или измишља привредни раст у земљи која се гуши у рецесији, а званична незапосленост се све више приближава стопи од 30 одсто", истакао је Јовановић.

Нови буџет се, како је оценио, једнако неодговорно односи према свим најважнијим деловима друштва.

Јовановић је рекао да буџет игнорише потребу да се реформише и модернизује просвета, ћути се пред неопходношћу да се спаси и другачије финансира здравство, културу додатно гура на маргину буџетске политике, младе третира као нужно зло од којих се узима да би се финансирала партијска неспособност, неодржив пензиони систем и сервисирали прескупи кредити који су потрошени на одржаваје фиктивног социјалног мира.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара