Читај ми!

Немачка кључни стратешки партнер Србије

Потпредседница Владе Србије за европске интеграције Сузана Грубјешић рекла је у разговору са потпредседником владе немачке покрајине Хесен Јер Уве Ханом, да је Немачка кључни и стратешки партнер Србије.

У разговору са потпредседником владе немачке покрајине Хесен, Јер Уве Ханом, потпредседница Владе Србије за европске интеграције Сузана Грубјешић изјавила је да је Немачка кључни и стратешки партнер Србије.

Грубјешићева је у разговору са Јерг Уве Ханом, истакла да је "интерес обе земље да се наши међусобни односи подигну на виши ниво поверења", саопштио је кабинет потпредседнице српске владе.

"Немачку видимо као кључног стратешког партнера Србије у Европи и активности ове владе ће бити усмерене у том правцу", нагласила је Грубјешићева.

Србија је искрено опредељена ка европским интеграцијама и спровођењу неопходних реформи, "нарочито у областима правосуђа, борбе против корупције, економске политике и реформе државне управе", рекла је Грубјешићева.

Влада Србије и цео државни врх "у пуној мери посвећени су нормализацији односа са Приштином, што потврђује и недавно покренути дијалог на највишем политичком нивоу, који ће бити настављен средином новембра, истакла је у разговору Грубјешићева.

Уве Хан је дао "пуну подршку Србији на путу ка ЕУ и истакао спремност његове Владе да помогне нашој земљи у реформи правосуђа", пише у саопштењу.

"Као основни предуслов за остваривање права на слободно кретање, које је једно од фундаменталних људских права", Уве Хан је истакао безвизни режим, као и значај његовог увођења.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара