Читај ми!

Тадић и Ђилас пред договором?

Председник ДС-а Борис Тадић одложио изборну скупштину странке за 25. новембар и рекао да ће одлуку о својој кандидатури донети 4. новембра после седнице Главног одбора. Тадићев предлог је прихватљив за Ђиласа и мене, јер је то у интересу јачања ДС-а и њеног јединства, рекао потпредседник странке Бојан Пајтић.

Председник Демократске странке Борис Тадић изјавио је да ће коначну одлуку о томе како ће се даље владати у странци донети после седнице Главног одбора ДС-а, заказане за 4. новембар.

Тадић је новинарима у седишту ДС-а рекао да у је у разговору са својим опонентима у странци видео добре намере да се постигне договор, али да ће коначна одлука бити донета после седнице Главног одбора.

"Још нема договора. Неки моји предлози су усвојени, а спорна су и још се о њима дискутује нека персонална решења и питања у вези са променама у уређењу странке", рекао је Тадић и навео да је најважније да ли ће ДС убудуће бити странка са јасним деловањем и идеологијом или пословни клуб.

"Без људи које сам представио у свом тиму не видим да ДС може да испуни своју мисију", рекао је лидер ДС-а.

Тадић је додао да је изборна скупштина ДС-а одложена за 25. новембар управо како би се дала шанса да унутар странке буде постигнут договор о новом руководству.

Он је поручио да цепање стране мора по сваку цену да се избегне.

Према речима Тадића, Влада Србије ради веома конфузно и зато је потребно да се ДС што брже консолидује и настави снажно опозиционо деловање.

Конференцији за новинаре присуствовао је и Горан Ћирић кога је Тадић предложио за потпредседника ДС-а.

Лидер демократа одложио је данас ванредну изборну скупштину странке за 25. новембар, а за 4. новембар заказао седницу Главног одбора.

Седница Главног одбора заказана је због потребе додатног дефинисања праваца деловања и организовања странке, наведено је у саопштењу ДС-а.

"Демократска странка има велику одговорност и обавезу према грађанима Србије да остане јединствена, стабилна и јака и да након Скупштине ДС-а пред јавност изађе са јасном политичком платформом заснованом на социјалдемократским вредностима", пише у саопштењу.

Изборна скупштина ДС-а претходно је била заказана за 10. новембар.

Тадић је јуче изјавио да је спреман да повуче своју кандидатуру за председника ДС-а уколико Драган Ђилас прихвати да реформише странку, онемогући реваншизам, прошири деловање Председништва и измени Статут ДС-а како би се омогућила већа демократизација и контрола и спречило аутократско вођење.

Пајтић: Тадићев предлог прихватљив

Потпредседник ДС-а Бојан Пајтић изјавио је да је за Ђиласа и њега прихватљив предлог председника ДС-а Бориса Тадића, јер је то у интересу јачања Демократске странке и њеног јединства.

Пајтић је рекао да су Ђилас и он "потпуно сагласни с тим да се постигне договор, јер је најважније у овом тренутку и за земљу да ДС буде снажна и одговорна опозиција овој републичкој влади".

Пајтић је истакао да у политику Владе ДС не верује, ни када је реч о економским аспектима, нити о европским интеграцијама наше земље, па ни кад је у питању правац којим актуелна влада води земљу.

У том смислу "ми смо спремни чак и да прихватимо и то да се одложи на неколико дана или недеља Скупштина Демократске странке, да се припреми програмска скупштина странке, односно седница надлежних тела која треба да припреме другачије устројство ДС-а".

Пајтић је објаснио да би ДС требало да буде спремна за ситуацију у којој ће та странка "потпуно консолидовати свој рад и заједнички даље радити и градити странку припремајући се за преузимање потпуне одговорности за управљање овом земљом".

Пајтић је нагласио да "ДС не само да се неће цепати него смо заиста свесни ситуације у којој се ова земља налази и немамо право на било какву дезинтеграцију и у том смислу смо спремни да прихватимо предлоге председника Тадића".

Број коментара 30

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара