Читај ми!

ДСС: Уредбе Владе пред Уставним судом

Представници ДСС-а предали Уставном суду Србије предлог о испитивању законитости уредби које је влада донела на основу дијалога Београда и Приштине.

Демократска странка Србије предала је Уставном суду Србије предлог за оцену законитости уредби владе донетих на основу дијалога Београда и Приштине.

Посланици ДСС-а у Скупштини Србије предали су предлог за оцену законитости уредби о контроли преласка граница, матичним књигама, катастру и признавању диплома високообразовних институција.

Шеф посланичке групе ДСС-а Слободан Самарџић рекао је испред Уставног суда у Београду да је затражено и да се извршење уредби обустави до одлуке суда.

"Крајње је време било да поднесемо предлог и мислим да ће уредбе бити поништене одлуком Уставног суда", рекао је Самарџић и напоменуо да је ДСС Влади Србије оставио два месеца да то учини.

Самарџић је изразио уверење да ће Уставни суд Србије радити непристрасно и храбро на овој ствари.

"Уредбе се тичу правно нејасних докумената које је прихватио Борислав Стефановић на преговорима у Бриселу, ти документи се зову договорени закључци и они се не могу уносити у правну слику Србије", додао је Самарџић.

Он је подсетио и на одлуку Уставног суда Србије да прогласи неуставним поједине одредбе Закона о надлежности Војводине.

ДСС није укључен у израду платформе

Шеф посланичке групе ДСС-а изјавио је да та странка није укључена у израду платформе о преговорима са Приштином нити консултована у вези са тим.

Самарџић је новинарима испред Уставног суда рекао да је ДСС очекивао израду свеобухватнијег документа, стратегије или резолуције, где би учествовале све парламентарне странке.

"Очекивали смо да се донесе шири документ, стратегија, која би била подлога платформе за преговоре. Изгледа да ће они направити платформу за преговоре без базичнијег документа и то мене брине", рекао је Самарџић.

Он је нагласио да до данас нису добили ни платформу за преговоре које је водио Борко Стефановић и да у преговорима постоји много скривених радњи.

"Постоји много сакривених, чудних, готово илегалних радњи у вези са овим дијалогом, иако се на сва уста говори да ће бити транспарентно. Ово је збуњивање јавности", закључио је Самарџић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара