Читај ми!

Односи Србије и Мађарске никад бољи

Тибор Наврачич, заменик мађарског премијера, каже да су односи Србије и Мађарске бољи него икада до сада и да Савез војвођанских Мађара ефикасно представља интересе етничких Мађара.

Односи Србије и Мађарске бољи су него икада досад, а Савез војвођанских Мађара ефикасно представља интересе етничких Мађара, каже заменик мађарског премијера и министар правде и државне администрације Тибор Наврачич.

После јучерашње посете Београду, Наврачич је за Радио "Кошут" рекао да је мађарска влада привржена сарадњи са Србијом и да се пружила историјска прилика коју треба искористити за формирање блискијег партнерства две земље.

Односе Мађарске и Србије увек је карактерисао сукоб, али указала се шанса да се то промени, истакао је Наврачич.

Заменик мађарског премијера сматра да је политички живот етничких Мађара у Србији у овом тренутку "врло сложен", али да Савез војвођанских Мађара "адекватно" реагује на проблеме. Наврачич је додао да та странка има подршку и легитимитет и да верује да ће и у будућности заступати интересе војвођанских Мађара, преноси МТИ.

Напомиње да је поједностављена процедура за стицање мађарског држављанства и да су отварањем граница војвођански Мађари доведени у велико искушење да побегну из Србије погођене кризом.

"Српска политичка сцена је толико турбулентна, толико много нових актера делује на нове начине да су војвођански Мађари и њихови представници приморани да се редефинишу у скоро свакој области", закључио је Наврачич.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара