Читај ми!

Мирић: Датум не одлаже прилив средстава ЕУ

Огњен Мирић, заменик директора канцеларије Владе Србије за европске интеграције, каже да недобијање датума за почетак преговора Србије са Европском унијом не угрожава прилив средстава из буџета ЕУ.

Недобијање датума за почетак преговора Србије са Европском унијом не угрожава прилив средстава из буџета ЕУ и од других донатора, изјавио је данас заменик директора канцеларије Владе Србије за европске интеграције Огњен Мирић.

Мирић је новинарима на Новосадском сајму уочи Дунавског бизис форума рекао да се ЕУ преговара о новом буџету за период 2014-20. година и да је предвиђен износ од 14,1 милијарди евра, што је повећање у односу на постојећи буџет.

Сва та средства ће бити усмерена у правцу испуњавање критеријума за приступање ЕУ, али и за друштвено-економски развој, тако да збивања у вези са датумом почетка преговора не утичу негативно на прилив средстава из буџета ЕУ, рекао је Мирић.

Говорећи о данашњем скупу, рекао је да је Србија била врло активна током израде Дунавске стратегије и да је Дунавски бизис форум још једна потврда проактивног приступа Србије тој теми, заједно са још 13 држава Подунавског региона.

"Овакав скуп је изузетна прилика да уочимо све потенцијале Дунава и Дунавске стратегије, како бисмо се боље припремили за реализацију пројеката који произилазе из те стратегије", рекао је Мирић.

Он је оценио да је за Србију изузетно важно да се и на тај начин што боље припреми за период од 2014. до 2020. године, јер ће буџет ЕУ за те намене бити увећан.

Војвођански секретар за међурегионалну сарадњу Бранислав Бугарски рекао је да је Дунавски бизнис форум прилика да се представе потенцијали Војводине и да се на једном месту окупе партнери из дунавског региона.

"Желимо да представимо инвестиционе, а пре свега културне и научне потенцијале Војводине и да тиме инспиришемо и налазимо нове могућности сарадње у оквиру Дунавске стратегије", рекао је Бугарски.

Први дводневни Дунавски бизнис форум који је окупио више од стотину учесника из неколико подунавских земаља, отворили су председници Владе и Скупштине Војводине Бојан Пајтић и Иштван Пастор.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара