Читај ми!

Договор о промени власти у Лесковцу

Доскорашња опозиција у Лесковцу постигла је договор са три одборника ПУПС-а о промени општинске власти.

Опозиција у Лесковцу, коју предводи Српска напредна странка, формирала је већину за преузимање градске власти јер је локални одбор Партије уједињених пензионера Србије, део владајуће већине, потписао коалициони споразум са напредњацима.

На конференцији за новинаре лидера опозиције, у присуству три одборника ПУПС-а, са којима ће будућа власт имати 39 од 75 одборничких мандата у лесковачкој скупштини, локални лидер СНС-а Горан Цветановић рекао је да је коалициони споразум са ПУПС-ом потписао синоћ.

Цветановић је рекао да је споразум потписао са председником Градског одбора ПУПС-а Слободаном Величковићем, а у присуству председника Извршног одбора Главног одбора ПУПС-а Драгија Видојевића.

"Доказали смо да можемо да имамо већину и без Социјалистичке партије Србије, да нису толики фактор како су сматрали, али су они и пожељни у коалицији и наша врата су им широм отворена", рекао је Цветановић и додао да је добио честитке од заменика председника СПС-а Жарка Обрадовића.

"Неодговрно трошење буџета, незавршени инфраструктурни објекти, лоша комуникација са републичким органима несазивање седница градског већа. Све су то разлози због којих ће градоначелник бити смењен", рекао је Цветановић.

Заменик актуелног градоначелника Лесковца Јован Јовић из ПУПС-а рекао је да се та странка у Лесковцу одлучила на промену коалиције по принципу "демократског централизма", поштујући, заправо, одлуку централе.

После конференције за новинаре, лидери опозиције су на писарници Скупштине града предали захтев за смењивање градоначелника Слободана Коцића из Демократске странке, са потписима 39 одборника.

Цветановић је истакао да очекује заказивање скупштинске седнице у року од 48 сати.

"Достојанствено би било да се седница закаже у року од 48 сати, али у сваком случају, рок је 15 дана од предаје захтева", додао је Цветановић.

После мајских локалних избора, власт су са 39 одборника формирали ДС и коалиција окупљена око СПС-а, у којој су била и три одборника ПУПС-а.

У кабинету градоначелника Лесковца и Градском одбору ДС-а нису коментарисали данашњу најаву промене власти. Није се оглашавао ни председник Скупштине града и лидер лесковачких социјалиста Живојин Стефановић.

Социјалисти су одбијали да промене коалицоног партнера, упркос великим притисцима централе из Београда, а прошле недеље чланови Градског одбора су једногласно одбацили предлог да се раскине коалиција са ДС-ом.

Став лесковачког одбора СПС-а створио је тензије међу коалиционим партнерима на републичком нивоу, а поједини медији јавили су да се социјалисти спремају да распусте лесковачки одбор.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара