Читај ми!

ДСС поздравља пад поверења у ЕУ

Поздрављамо резултате истраживања према којима је поверење грађана Србије у ЕУ у паду, каже портпарол ДСС-а Петар Петковић, додајући да је Споразум о стабилизацији и придруживању велика препрека за развој домаће привреде и пољопривреде.

Портпарол Демократске странке Србије Петар Петковић рекао је да та странка поздравља резултате истраживања према којима је поверење грађана Србије у Европску унију у паду.

Према Петковићевим речима Споразум о стабилизацији и придруживању представља препреку развоју домаће привреде и пољопривреде.

"Посебно охрабрује чињеница да су су млади против уласка Србије у ЕУ. То је поуздан знак да се Србија отрежњује од тешких заблуда да је ЕУ тај пожељни циљ ка којем Србија треба да тежи", рекао је на конференцији за новинаре портпарол ДСС-а Петар Петковић.

Он је критиковао ЕУ због тога што, како сматра, на све начине покушава да отме Косово од Србије и додао да су сви споразуми постигнути у Бриселу остварени на штету Србије.

"То нису никакви болни компромиси већ договори у којима је Приштина добила све а Србија изгубила све", рекао је Петковић.

Портпарол ДСС-а је критиковао телевизије и снимање емисије "Инсајдер" које, како је рекао, за циљ имају да, у години када се обележава 100 година ослобођења Косова, представе Косово и Метохију као терет Србији, која треба да се ослободи тога због европске будућности.

Према његовим речима телевизије праве серијале емисије "против српског народа на Косову", уместо да се баве проблемима српског народа у покрајини и отимањем српске имовине и ресурса.

"Било би важно видети како се черупа и отима српска имовина на Косову и Метохији. Али тај серијал жели да Косово представи као баласт за Србију којег Србија треба да се ослободи зарад боље будућности у ЕУ", рекао је Петковић.

 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво