Читај ми!

Вулин: Омогућити повратак Срба

Србија је увек била спремна да испуни своје обавезе, а сада је време да међународна заједница то учини и да се прогнани врате на своја огњишта, рекао шеф Канцеларије за Косово и Метохију Александар Вулин.

Шеф владине Канцеларије за Косово и Метохију Александар Вулин позвао је вечерас међународну заједницу да омогући повратак својим кућама више од 300.000 Срба прогнаних из јужне покрајине.

"Србија је увек била спремна да испуни своје обавезе, а сада је време да међународна заједница то учини и да се прогнани врате на своја огњишта", рекао је Вулин новинарима на сајму књига у Београду приликом отварања штанда на коме су представљене српске институције културе из јужне покрајине.

На штанду је представљено 45 излагача са Косова и Метохије који је изложити око хиљаду књига. Међу њима су Универзитет у Косовској Митровици, Епархија Рашко-призренска и косовско-метохијска и издавачке куће.

Вулин је рекао да међународна заједница у случају да не може да обезбеди повратак Срба својим кућама, треба да каже због чега то није могуће.

Према његовим речима, Србија је у преговорима са властима косовских Албанаца заузела активну позицију и сачекала да се и косовски Албанци определе за преговоре и да схвате да укидање надгледане независности Косова није суштински променило ствари.

Упитан каква је владина стратегија за Косово и Метохију, Вулин је рекао да тај документ подразумева јединство у борби за очување  Косова и Метохије.

Штанд српских институција културе са Косова и Метохије вечерас су обишли председници општина са севера Косова Крстимир Пантић, Драгиша Миловић и Славиша Ристић.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара