Читај ми!

Протести и хапшења у Приштини

Више од 60 присталица покрета Самоопредељење ухапшено током протеста у Приштини због потписивања уговора о приватизацији система Дистрибуције КЕК-а.

Косовска полиција је ухапсила 62 присталица покрета Самоопредељење током протеста те организације испред косовске владе у Приштини због потписивања уговора о приватизацији система Дистрибуције Косовске електроенергетске компаније (КЕК). Из покрета је саопштено да међу ухапшенима има и повређених.

Акцију хапшења присталица покрета окупљених око седишта косовске владе наредио је министар унутрашњих послова Бајрам Реџепи, рекавши да је циљ интервенције да се спречи да присталице "Самоопредељења" уђу у косовску владу.

Реџепи је казао да је полиција требало да буде још ригорознија, и да ће наставити да интервенише увек када има намере да неко омета рад институција.

Група посланика покрета, којима су се придружили и присталице, покушала је да уђе у косовску владу, како би се уверили шта садржи уговор о продаји дистрибуције КЕК-а.

Обезбеђење владе није дозволило посланицима покрета да уђу у зграду владе.

У протесту против продаје преносног система КЕК-а су учествовали и чланови синдикалних организација на Косову.

Дистрибуција и систем снабдевања КЕК-а је продат турском конзорцијуму за нешто више од 26 милиона евра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво