Читај ми!

Динкић: О статусу беспредметно говорити

Питање везано за статус Косова и Метохије неће бити постављено не само актуелној, већ ни наредној влади и зато је беспредметно о томе говорити, сматра министар Млађан Динкић.

Министар финансија и привреде Млађан Динкић изјавио је да питање везано за статус Косова и Метохије неће бити постављено не само актуелној, већ ни наредној влади и да је зато беспредметно о томе говорити.

Динкић је то рекао одговарајући на питање новинара да ли су сви чланови владајуће коалиције при ставу да Европа нема алтернативу, имајући у виду да је премијер Ивица Дачић раније данас рекао да Србија остаје привржена ЕУ, а председник Томислав Николић да ће Србија, ако јој се у Бриселу званично постави услов "Европа или Косово", одустати од европског пута.

"Ми желимо да што пре отворимо преговоре са ЕУ. План је да то урадимо пре половине следеће године. То смо договорили када смо потписивали коалициони договор и од тога не одустајемо", рекао је Динкић новинарима. 

Према његовим речима, Србија мора да сарађује са свима и јасно је да је стратешка оријентација да се отворе преговори са ЕУ, али је и чињеница да је Унија тренутно у великом проблему и да неће пуно времена проводити размишљајући како ће у Србији бити боље.

"Сами преговори са ЕУ, које треба отворити, нису довољни, али је то потребан услов за напредак земље. Међутим, сами морамо омогућити да нашим грађанима буде боље. Влада Србије то мора учинити, тако ће и бити", рекао је Динкић.

Он је подвукао да, поред тога што су приоритет преговори са ЕУ, Србија мора да разговара и сарађује и са другима.

У том контексту Динкић је рекао да сутра са првим потпредседником Александром Вучићем иде у Абу Даби, најбогатији део Уједињених Арапских Емирата.

"Желимо да сарађујемо и са Западом и са Истоком. Свако ко ће у Србију донети капитал, запослити наше људе, направити производњу која има тржиште је добродошао", рекао је Динкић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво