Читај ми!

ЛДП: Коме је смањена плата?

Влада треба прецизно да саопшти коме је и за колико смањена плата у јавном сектору откад је, пре три недеље, усвојен закон о ограничењу плата у том сектору, траже из ЛДП-а.

Либерално-демократска партија је саопштила да је прошло 20 дана од када је усвојен закон о ограничењу плата у јавном сектору и од Владе Србије затражила да прецизно саопшти коме је и за колико у међувремену плата смањена, у којим јавним и државним фирмама, агенцијама и установама.

"Колико ћемо се до краја године задужити да бисмо покрили текуће минусе или исплатили рате старих кредита за ЈАТ, Железнице, Путеве и Коридоре Србије, Србијагас, ПИО фонд и Републички фонд здравствене заштите, за државне губиташе од којих неки спадају и у највеће пореске дужнике у земљи?", упитала је ЛДП.

Либерали су упитали и колико ће нових кредита и државних обвезница држава морати да прода, плаћајући "самоубилачке камате да бисмо финансирали нерад, монополистичке навике и сујету садашњих или будућих директора, које нова власт регрутује из редова естрадних менаџера, средовечних дипломаца и локалних партијских активиста".

У саопштењу ЛДП-а се истиче да "хаотично стање и производњу губитака које је у јавним и државним предузећима и целом јавном сектору оставила претходна Влада", нова власт само додатно компликује неразумним и бахатим именовањима директора и запошљавањем очигледно неквалификованих партијских пријатеља.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво