Читај ми!

Вучић: Наставак борбе против корупције

Наредних дана биће отворени нови предмети у борби против корупције и криминала, каже Александар Вучић. Први потпредседник Владе истакао да су се у многим локалним самоуправама радиле противправне радње.

Први потредседник Владе Србије и министар одбране Александар Вучић рекао је да ће сутра и наредних дана бити отворени нови предмети у борби против корупције и криминала и навео да је у многим општинама било незаконитих радњи.

"Очекујем, колико сутра и наредних дана, да видите неке нове предмете. У многим локалним самоуправама су се радиле многе противправне радње", истакао је Вучић новинарима у Београду након састанка са министром одбране Пакистана Саидом Наведом Камаром.

Према његовим речима, то је дуготрајан процес, али ће јавност о њима чути током наредних дана.

На питање новинара да ли ће се ти предмети односити и на локалне самоуправе у којима је на власти СНС, Вучић је рекао да ће сви одговарати где год тужиоци нађу противправне радње.

Вучић је додао да ће поступци бити спроведени против локалних самоуправа у којима је на власти ДС само у случају да против њих постоје докази, а не на основу писања медија.

На питање има ли помака у предмету "Нуба инвест", Вучић је одговорио да је то ствар тужиоца.

"То је ствар тужиоца. Ако ме питате да ли неко из државних органа има неких нових идеја о процени штете, што би можда могло да наведе тужиоца да промени став – има, али то је ствар тужиоца", рекао је Вучић.

О укидању двоструких плата следеће недеље

Први потпредседник Владе најавио је да ће у току недеље Влада Србије донети одлуку о укидању двоструких плата запосленима у институцијама државе Србије на Косову и Метохији, што ће, како је навео, значити да из буџета више неће дневно одлазити око 650.000 евра за Косово.

Упитан да коментарише чињеницу да се из државног буџета свакодневно за Косово издваја 650.000 евра, Вучић је рекао да ће управо одлука о "немогућности примања две или три плате" допринети решавању тог проблема, који ће, прецизирао је, за разлику од свих претходних влада, ова почети да решава.

"Они који су навикли да стављају две или три плате у џеп можда ће сада имати проблем, али ја заиста мислим да се креће у решавање тог питања", истакао је Вучић.

Он је рекао и да верује да ће од сада за сваки динар из државног буџета потрошен за Србе на Косову порески обвезници имати објашњење у шта је тај новац утрошен.

Број коментара 35

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво