Читај ми!

Тадић: ДС ће поново водити владу

Уверен сам да ћемо врло брзо после страначких имати и републичке изборе, рекао лидер ДС-а Борис Тадић, који је уверен да ће после избора владу поново водити ДС. Иако је унутар странке у току тежак и комплексан процес дискутовања о путу којим даље треба ићи, Демократска странка није дестабилизована, тврди Тадић.

Лидер Демократске странке Борис Тадић уверен је да ће се Србија веома брзо поново наћи пред изборима и да ће после њих владу поново водити ДС.

"Уверен сам да ћемо врло брзо после наших страначких имати и републичке изборе. Ова влада је нестабилна по себи и нико нема поверења у човека поред кога седи на седницама владе. Ту нико не сме да окрене леђа човеку са којим сарађује, не зна се ко је ловац, а ко ловина и то није добро за Србију", рекао је Тадић у интервјуу Танјугу.

"Наравно да ће они сада, пошто их ја све знам, коментарисати ово на следећој седници и рећи да имају поверења у човека до кога седе, али грађани виде какви су њихови односи", рекао је Тадић.

Као партнере ДС-у, Тадић на првом месту истиче Либерално-демократску партију, док на питање "СНС или СПС" одговара "Отом, потом".

Према његовим речима, у ДС су извукли поуку из избора и мењаће се, а у периоду до нових избора формираће владу у сенци.

Разлоге губитка власти он види у томе што је странка "изгубила везу са становништвом", као и "могућност да транспортује информације од нижих ка вишим страначким нивоима".

Тадић сматра да ДС није дестабилизована, иако је унутар странке у току "тежак и комплексан процес дискутовања о путу којим даље треба ићи".

Према Тадићевим речима, у току је иделошка дебата између његовог става да ДС мора да буде социјалдемократска организација, која не сме да напусти вредности и принципе на којима је саздана и концепције Драгана Ђилас да ДС треба да буде, пре свега, пословно организована инситуција, да има смањено иделошко присуство у јавности, а и да сама ревидира иделошке принципе на којима је настала.

Упитан на основу чега очекује подршку Бојана Пајтића, када је он у тиму његовог конкурента, Тадић је рекао да са Пајтићем нема никакав оперативни проблем.

Тадић одбацује критике да се изјавом да је од "Оливера Дулића добио гаранције да није умешан у кривично дело" умешао у судски процес.

"Да ли је било ко умешан у кривично дело одлучује суд, не одлучујем ја, ни Оливер Дулић, нити било ко. Ја нисам рекао ко је крив, а ко није, већ да сам добио гаранцију од Дулића и пренео то јавности", навео је Тадић.

Председник ДС-а је истакао да ће ДС правним средствима штитити сваког свог члана који је оптужен.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво