Читај ми!

Дачић: Преговарачки тим још није одређен

Тим за разговоре Београда и Приштине још увек није одређен, као ни то ко ће га водити, изјавио премијер Ивица Дачић. Не може се очекивати да тим води помоћник министра или чиновник, ако у преговорима учествује Кетрин Ештон, рекао председник Владе.

Председник Владе Србије Ивица Дачић изјавио је да још није одређен преговарачки тим за разговоре Београда и Приштине, као ни то ко ће се наћи на његовом челу.

"Нико од нас не сме да бежи од одговорности, јер нас народ није бирао да бежимо од одговорности", рекао је Дачић на конференцији за новинаре у Влади Србије, после потписивања споразума о испоруци руског гаса.

"Ако у преговорима учествује висока представница ЕУ за спољну политику и безбедност Кетрин Ештон онда се сигурно не може очекивати да на челу тима Београда буде помоћник министра или неки чиновник", рекао је Дачић.

Председник Србије Томисла Николић прошле недеље је најавио да ће предложити Дачића за шефа тима Београда за преговоре са Приштином.

На питање новинара да ли ће полиција спровести истраге у предузећима "Србијагас" и Електропривреди Србије, премијер и министар полиције је рекао да ће истраге бити спроведене у свим предузећима у којима је то потребно.

"У интересу је свих, па и нас у влади, да пословање компанија у Србији буде у складу са законом", рекао је Дачић и истакао да ће "истаге бити спроведене свуда где за то им потребе".

Министарка енергетике Зорана Михајловић изјавила је, пре два дана, да је од потпредседника владе Александра Вучића затражила истрагу пословања "Србијагаса" и ЕПС-а, како би се утврдило због чега је ситуација у њима лоша и шта се у тим предузећима дешавало претходних година.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво