Читај ми!

Коштуница: Одбацити захтев Европске комисије

Србија треба да одбаци "захтев" Европске комисије да поштује територијални интегритет Косова, рекао Војислав Коштуница. Не може се допустити да европске интеграције представљају маску за стварање независног Косова, рекао је лидер ДСС-а.

Председник Демократске странке Србије Војислав Коштуница оценио је да Србија треба да одбаци "захтев" Европске комисије да поштује територијални интегритет Косова.

"Ниједна држава у Европи не би прихватила захтев да поштује територијани интегритет дела сопствене територије, и Србија, позивајући се на међународно право, треба јасно да одбаци овај захтев. Не може се допустити да европске интеграције представљају маску за стварање независног Косова. Овакви услови ЕУ захтевају недвосмислен одговор Србије", оценио је Коштуница.

У изјави достављеној агенцији Бета бивши премијер оценио је да је "захтев Европске комисије да Србија поштује територијални интегрититет Косова најгрубља до сада порука Брисела у настојању да створи независну државу Косово".

Коштуница је подсетио и да ДСС од 2008. године "непрестано упозорава да је циљ ЕУ да, корак по корак, успостави независно Косово".

"Сада је успостављен огољени захтев да Србија призна територијални интегритет Косова. Претходна власт прихватила је велики број захтева од стране ЕУ – од Еулекса до бриселских споразума – и остало је још само неколико корака до потпуног признавања независне државе Косово", навео је лидер ДСС-а.

Коштуница је додао да је "велика одговорност на садашњој власти да у последњем тренутку заустави овај процес који увлачи Србију у стварање албанске државе на територији Србије".

Поштовање територијалног интегритета Косова наводи се у документу Европске комисије Стратегија проширења и изазови који је данас представљен у Бриселу.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
29° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије