Читај ми!

Тајни досијеи се не отварају

Скупштина Србије није прихватила захтев посланичке групе СПО - ДХСС да по хитном поступку расправље о предлогу закона о отварању тајних досијеа. ЕУ је била јасна, доношење тог закона услов да Србија уђе у Унију, каже шеф посланичког клуба Александар Југовић.

Пошто захтев посланичке групе СПО - ДХСС да по хитном поступку расправље о предлогу закона о отварању тајних досијеа, Скупштина Србије није прихватила, из тог посланичког клуба указано је на недостатак политичке воље да се усвоји тај закон и Србија сврста у ред земаља које су одбациле комунистичку прошлост.

Шеф посланичког клуба Александар Југовић рекао је новинарима у парламенту да је ЕУ била јасна и да је доношење тог закона услов да Србија уђе у ЕУ.

"Иако је Ивица Дачић у експозеу обећао да ће досијеи бити отворени и иако је то захтев ЕУ, очигледно је да не постоје никакве обавезе и политичка воља да се Србија нађе у реду савремених земаља, које су одбациле комунистичку прошлост и отвориле тајна досијеа", објаснио је Југовић.

Више не постоји ниједно оправдање, јер су за стављање на дневни ред тог закона гласали и посланици ЛСВ, СВМ, ЛПД и неки из ДС, рекао је Југовић и додао да се после одбијања тог предлога намеће питање да ли ће и када Србија поштовати европске вредности и начела.

Упитан за најаву да ће Дачић бити предложен за шефа преговарачког тима за дијалог са Приштином, Југовић је одговорио да је свеједно ко ће бити преговарач, да је циљ да се заштите Срби и избори посебан статус за Србе што све омогућава Ахтисаријев план, чији је нестатутни део, како је рекао, био и раније предлог СПО-а, а и сада.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 28. мај 2024.
23° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије