Читај ми!

Селаковић са норвешким амбасадором

Министар правде Никола Селаковић истакао у разговору са амбасадором Норвешке Нилсом Рагнаром Камсвагом да ће у најкраћем периоду бити израђена Национална стратегија за реформу правосуђа на пет година, као и Акциони план који прати ту стратегију.

Министар правде и државне управе Никола Селаковић и норвешки амбасадор у Србији Нилс Рагнар Камсваг разговарали су о реформи правосуђа успостављању владавине права у Србији, уз оцену да би то омогућило долазак страних инвеститора и економски раст.

Селаковић је на састанку истакао да добар, јак и праведан систем, у којем нема недодирљивих, мора бити темељ српског правосуђа, саопштило је Министарство правде и државне управе.

На састанку је било речи и о резултатима Селаковићеве посете Бриселу, а како је истакао, у најкраћем периоду биће израђена Национална стратегија за реформу правосуђа на пет година, као и Акциони план који прати ту стратегију, на три године.

"Током састанка, Камсваг се упознао са актуелном ситуацијом у српском правосуђу. Предочени су му недостаци реформе правосуђа која је спровођена у протеклом периоду, а која се одразила, не само на ефикасност мреже судова и тужилаштва, гомилање предмета и преоптерећеност судија и тужилаца, већ и на функционисање целог правосудног система у Србији", додаје се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара