Читај ми!

ДС: Власт ствара атмосферу линча

У сарадњи са таблоидним медијима власт ствара атмосферу линча и покушава да скрене пажњу са реалних проблема који погађају грађане и земљу, саопштила је Демократска странка. Нападима на ДС, власт жели да смањи снагу опозиције и поништи европску идеју у Србији, додаје се у саопштењу.

Демократска странка саопштила је да нова власт у сарадњи са таблоидним медијима покушава да ствара атмосферу линча у Србији, да нема снаге да крене у истраживање корупције у својим редовима, и да нападима на ДС жели да смањи снагу опозиције и поништи европску идеју у Србији.

"ДС је више пута упозорила да се тренутно у Србији ствара атмосфера политичког линча као у време убиства Зорана Ђинђића и тражила реакцију државе", наводи се у саопштењу.

Упркос томе, додаје се у саопштењу, нова власт у сарадњи са таблоидним медијима покушава да скрене пажњу са реалних проблема који погађају грађане и нашу земљу, као што су енормни раст цена, несташице и немаштина, као и очигледно успоравање европских интеграција мимо предизборних обећања.

Даље се наводи да је истина само да Влада нема снаге да крене у истраживање корупције у својим редовима, да нема идеју како да заустави економски хаос и настави реформе и једини излаз види у сталној причи о хапшењима, а да притом није спровела ни поступке који су припремљени, а који се тичу корупције медју члановима коалиције.

"Сасвим је јасно да нова власт нападима на ДС жели да смањи снагу опозиције, али и поништи европску идеју у Србији како би Влада наставила своја политичка тумарања која нас удаљавају од модерног света", додаје се у саопштењу у коме се новинарска удружења позивају да стану у одбрану части новинарске професије.

"Медији су данас застрашени па су пристали да буду гласноговорници Владе и безбедносних служби и противно закону објављују датуме саслушања, висину казне, хапшења људи који нису ни за шта процесуирани, а онда још објављују слике људи које су уништили као доказ делотворности хајке".

Србија, како се наводи, није ни Гебелсова ни Макартијева тоталитаристичка творевина и не сме да буде ни земља у којој су премијера убијали у медијима, а онда и физички.

"Србија је правна држава и демократија у којој се људи не линчују и у којој се поштује претпоставка невиности за све", закључује се у саопштењу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара