Читај ми!

Приоритетни односи Србије и Мађарске

Односи Београда и Будимпеште су приоритет и стратешки циљ две земље, сагласили су се председник Скупштине Србије Небојша Стефановић и амбасадор Мађарске у београду Оскар Никовиц.

Председник Скупштине Србије Небојша Стефановић састао се са мађарским амбасадором у Србији Оскаром Никовицем, који је нагласио да Мађарска односе са Србијом сматра приоритетом и стратешким циљем спољне политике.

Никовиц је навео да Мађарска даје континуирану подршку процесима евроинтеграција Србије и има јасну намеру да се "супростави сваком представљању Србије у лошем светлу", саопштено је из Скупшине Србије.

Мађарски амбасадор је Стефановићу пренео честитке мађарског парламента и уручио му позивно писмо за посету, изразивши жељу да би у оквиру посете Будимпешти могао бити потписан оквирни споразум о међусобној сарадњи.

Никовиц је нагласио да Мађарска односе са Србијом сматра приоритетом и стратешким циљем спољне политике "на новим темељима историјског помирења", имајући у виду значај парламентарних односа за унапређење укупне билатералне сарадње.

Стефановић је изразио задовољство поводом сусрета и прихватио позив за посету Мађарској, посебно имајући у виду значај регионалне сарадње, у оквиру које сарадња Србије са Мађарском има изузетан значај.

Како се додаје у саопштењу, Стефановић се заложио за даљи развој политичке, културне и нарочито економске сарадње и захвалио се на подршци процесима евроинтеграције Србије.

Председник Скупштине Србије је истакао да српска страна сматра међупарламентарну сарадњу веома значајном у контексту јачања укупних односа и уклањању сваког евентуалног неспоразума у узајамном интересу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 27. мај 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије