Годишњица атентата на Ибарској магистрали

На данашњи дан, пре 13 година, Вук Драшковић је био мета атентата, у којем су на Ибарској магистрали погинула четворица његових блиских сарадника.

Председник Српског покрета обнове Вук Драшковић, оценио је данас, поводом 13 година од атентата на Ибарској магистрали, када су погинула четири функционера те странке, да "напори да се терор тог времена дефинише, осуди и санкционише у целини", немају подршку ни друштва, нити иједне владе до сада.

"Ни данас, 13 година после тог страшног догађаја, није мањи бол који осећам ни лакше сећање. Борба за правду и казну убицама и организаторима траје и данас, јер је већина оних који су наредили, припремали, организовали и платили убиства на слободи", навео је Драшковић у писаној изјави достављеној медијима.

Драшковић је додао да "напори да се терор тог времена дефинише, осуди и санкционише у целини, немају подршку друштва, нити иједне назови демократске владе до сада".

"Напротив, активни учесници тог убиства и убистава Ћурувије, Стамболића, судије Симеуновића, Даде Вујасиновић и многих још, утицајни су представници власти или владари служби из сенке", навео је Драшковић.

Како Драшковић сматра, нова влада је то и озваничила именовањима у Министарству правде "припадника одељења за убиства", чиме је, како тврди, "јасно поручила да не само да не осуђује државни терор из времена Милошевића већ га подржава, ругајући се жртвама".

"Да ли то значи да ће се зачети неки нови државни терор брзо ћемо видети, јер са рехабилитацијом људи прошлости враћа се и то време и та политика, што се већ назире", закључио је Драшковић.

Данас је обележено 13 година од атентата на Драшковића и убиства четворице функционера СПО Веселина Бошковића, Звонка Осмајлића, Драгана Вушуровића и Вучка Ракочевића, на Ибарској магистрали.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 27. мај 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије