Читај ми!

Јовановић: Неодговоран став власти о ЕУ

Чедомир Јовановић затражио од Скупштине Србије да се дистанцира од идеје да се Србији не жури у ЕУ, коју су претходних дана износили представници власти. Такве изјаве председник ЛДП-а назвао најнеодговорнијим од формирања актуелне владе.

Идеја да се Србији не жури у ЕУ, коју су представници власти претходних дана износили, најнеодговорнији је став од формирања актуелне владе, изјавио је председник Либерално демократске партије Чедомир Јовановић, који је од Скупштине Србије затражио да се дистанцира од тих изјава.

"Одговор на све је Европа и тражим од парламента да на врло јасан начин одбаци све ставове изречене претходних дана", рекао је Јовановић на конференцији за новинаре у Скупштини Србије и најавио да ће његова странка покренути кампању "Србији се жури", и предложити истоимену декларацију парламенту.

Лидер ЛДП је од парламента затражио одржавање ванредне седнице на којој би се расправљало о предлогу декларације те странке "Србији се жури".

"Србија нема ни председника, ни владу, јер оно што говоре и раде последњих неколико дана Николић, Дачић, Динкић и Вучић њих уписује као људе који су највећа препрека променама, без којих је немогуће обезбедити нормалан живот. Идеја да се Србији не жури је најнеодговорнији став који смо чули од формирања ове владајуће коалиције", рекао је Јовановић.

"Можда се Николићу не жури у Бајчетину, али свима онима који желе да од Србије направе пристојно место за живот након изгубљених 20 година се више него жури", рекао је Јовановић.

Јовановић је упитао "како може председник најнесрећиније земље да шаље поруке да се држави не жури да изађе из те несреће".

Србија је, према његовим речима, талац неспособних лидера, који нису способни да воде динамичну политику и да доносе брза и ефикасна решења, због чега грађанима сада сервирају алиби да Србија не мора никуда да жури.

Кампања и декларација либерала, како је објаснио, за циљ имају "прекид тумарања, лутања и бесмислица, којих је препуна званична политика претходних дана", и давање потпуног одговора на поруке представника власти.

У декларацији, која је подељена новинарима, поред осталог пише да Србија и ниједан државни орган неће ни на који начин успоравати или заустављати процес ка ЕУ, која је и цивилизацијски и практични имеператив, као и да косовски проблем није разлог да се заустави или на било који начин успори започети пороцес европеизације земље и њеног чланства у ЕУ.

Јовановић подршку томе види у свима који су до сада подржавали ЛДП, али и у синдикатима који најављују протесте, не са амбицијом да се спуштају цене, већ да се мења политичка клима, јер је, како је истакао, политика уништила економију.

Јовановић се осврнуо и на најновија поскупљења, наводећи да су она логична, јер тржиште не трпи митове и бесмислице.

"Оног тренутка када су променили политичку климу извршили су притисак на економију, која је испоставила рачун људима који у Србији живе. Ако у 2012. години морамо да имамо везу да бисмо дошли до литре уље или килограма шећера, онда је јасно да је та политика - политика која је све нас осудила на оно што смо већ проживели под Милошевићем", закључио је Јовановић.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара