Читај ми!

Селаковић са америчким амбасадором

Министар правде Никола Селаковић разговарао са амбасадором САД у Србији Мајклом Кирбијем о плановима министарства везаним за борбу против корупције и успостављање владавине права у Србији.

У сусрету са амбасадором Сједињених Америчких Држава у Србији, Мајклом Кирбијем, министар правде и државне управе Никола Селаковић раговарао је плановима министарства везаним за борбу против корупције и успостављање владавине права у Србији.

Селаковић је посебно нагласио измене сета најважнијих правосудних закона, измену мреже судова и тужилаштва, враћање неизабраних судија и тужилаца.

На састанку са амбасадором Кирбијем, Селаковић је истакао да је важан потез овог министарства и стварање и јачање стручних капацитета "у чему најважнију улогу има Правосудна академија".

У разговору са Кирбијем, Селаковић изразио спремност за наставак успешне сарадње и изнео планове министарства у вези са борбом против корупције и стварењем владавине права у Србији.

"Јачање институција, као што су Високи савет судства и Државно веће тужилаца, основни су предуслов за ефикасно, непристрасно и независно правосуђе", истакао је министар и додао да је стварање критеријума за вредновање рада судија и тужилаца "један од обавезних корака у наредном периоду".

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 26. мај 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије