Двери: ЛГБТ вређа верска осећања

Изложбом фотографија на којима је Исус Христ представљен као трансвестит у женским ципелама, ЛГБТ активисти вређају верска осећања грађана Србије, поручује покрет "Двери".

ЛГБТ активисти вређају верска осећања грађана Србије изложбом фотографија у оквиру "Недеље поноса" на којима је Исус Христ представљен као трансвестит у женским ципелама а Богородица као лезбијка, сматра покрет "Двери".

То, како се истиче, не вређа само верска осећања православних хришћана као доминантне верске популације у Србији, него и свих традиционалних религија и верских заједница.

"ЛГБТ активисти овим последњим у низу агресивних и дрских гестова, вређају најдубља религиозна осећања грађана наше државе. Видевши ове фотографије, јасно се може видети антиверски дух ових лажних поборника за људска права. Под видом слободе уметничког изражавања они спроводе безочно вређање верских осећања", наводи се у саопштењу.

Уметничка слобода, како додаје покрет "Двери", "престаје када се вређају национална, религиозна и верска осећања других људи".

"Одлучно се противимо сваком насиљу на верској и националној основи. Сматрамо да је Србија држава у којој сви заслужују да достојанствено и слободно живе без обзира на верску и националну припадност", наводи се у саопштењу.

Изложба фотографија шведске уметнице Елизабете Олсон Валин под називом "Ече Хомо" биће одржана 3. октобра у Београду у оквиру "Недеље поноса".

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 26. мај 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије