Читај ми!

Ускоро радна група Београда

Београдска радна група надлежна за Споразум о интегрисаном управљању прелазима са Косовом биће оформљена на првој наредној седници Владе, изјавио шеф преговарачког тима Србије Дејан Павићевић.

Шеф преговарачког тима Владе Србије Дејан Павићевић изјавио је да ће београдска радна група надлежна за Споразум о интегрисаном управљању прелазима са Косовом бити оформљена одлуком Владе на првој наредној седници.

"Радна група ће бити оформљена одлуком Владе Србије, тако да чекамо прву следећу седницу Владе", рекао је Павићевић и додао да ће први састанак група одржати до краја недеље.

Према речима Павићевића, влада ће формирати радну групу од експерата свих релевантних ресорних области, који ће утврдити јасну стратегију о томе како ће се водити сами разговори.

Шеф тима за технички дијалог са Приштином раније је најавио да ће та радна група настојати да ублажи делове Споразума о интегрисаном управљању прелазима (ИБМ), који "нису нимало повољни" за Србију и учини их прихватљивијим инсистирањем на извршној улози Еулекса.

Павићевић је поновио да би први састанци радних група Београда, Приштине и Брисела задужених за примену тог споразума могли да почну за две недеље и истакао да ће јавност врло брзо бити упозната са детаљима самог тока преговора Београда и Приштине.

"Тренутно смо у фази интензивних консултација и јавност ће врло брзо бити упозната са детаљима везаним за даљи ток преговора", објаснио је Павићевић.

Очекују се још неки разговори и међународни сусрети, после којих ће слика бити потпуна", рекао је Павићевић и додао да не жели да лицитира када би то могло да се деси.

Шеф преговарачког тима навео је да ће јавност са даљим током преговора и садржајем платформе бити постепено упозната. "Јавност ће бити полако упозната о свему када све буде искристалисано", закључио је Павићевић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 26. мај 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије