Читај ми!

Ускоро закон о социјалном предузетништву

До Нове године биће донет Закон о социјалном предузетништву, који ће у наредне четири године обезбедити посао за више од 70.000 социјално угрожених становника Србије, најавио Милан Кркобабић.

Заменик председника Партије уједињених пензионера Србије (ПУПС) Милан Кркобабић најавио је у Кикинди да ће до Нове године бити донет Закон о социјалном предузетништву, који ће у наредне четири године обезбедити посао за више од 70.000 социјално угрожених становника Србије.

Кркобабић је, учествујући на ПУПС-овој трибини "Актуелна проблематика социјално економске политике", најавио да ће тим законом локалне заједнице и држава бити у обавези да улажу средства у отварање радних места за социјално угрожене слојеве становништва.

"Закон о социјалном предузетништву био је један од наших услова да уђемо у владу и истичем да је око тога постигнут консенсус свих партија на власти", рекао је Танјугу Милан Кркобабић.

Он је појаснио да социјално угрожен слој становништва може да пронађе запослење у домаћој радиности или у некој врсти задружног удруживања ако се ради о сеоском подручју.

"Да би закон заживео у пракси требало би да производи тих предузећа имају мањи ПДВ и да те фирме буду ослобођене свих дажбина, осим плаћања здравствених и пензионих доприноса", рекао је Кркобабић.

Према његовим речима, трећи сегмент стварања услова за боље функсионисање фирми основаних по том закону бихе позитивна дискриминација приликом конкурисања за добијање одређених послова и подизање свести грађана о потреби куповања робе произведене у таквим предузећима.

Кркобабић је посетиоцима трибине поручуо да је ПУПС испунио три своја предизборна обећања.

"Обезбедили смо 13. пензију, подршку за усвајање Закона о социјалном предузентништву и врло брзо биће усвојен закон по којима се трудницама у Србији неће одбијати 30 одсто плате због трудничког одсуства, већ ће примати пуну плату", рекао је Кркобабић и позвао учеснике трибине да од свих партија затраже да им кажу која су то три предизборна обећања испунили.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара